nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

«Amb els doblers de l'expropiació no puc comprar ni un pis HPO»

Inocencia Montero perd ca seva per la urbanització de la FEMU

La casa número 115 del carrer Pablo Iglesias està a punt de desaparèixer. La seva propietària, Inocencia Montero, n'està queixosa perquè l'expropiació que li han promès només és de 109.000 euros, devers 17 milions de pessetes. «Amb això no puc comprar ni un pis de protecció oficial», considera l'afectada.

El motiu de l'enderrocament és que la casa fa nosa per a la parcel·lació i la urbanització posterior dels solars de l'antiga fàbrica de la FEMU.

Inocencia és una treballadora d'hostaleria, d'una cinquantena d'anys, i ara en fa dotze que va comprar aquesta planta baixa. Des del mes d'abril, Inocencia ja no hi viu. L'accés a l'habitatge està restringit als treballadors de les obres.

De tot d'una, intentà negociar amb els promotors de la urbanització perquè, a canvi d'esbucar ca seva, li donassin un dels pisos que tenen previst construir al mateix solar. La junta de compensació, òrgan format pels nous propietaris dels terrenys i que pren decisions, com rescabalar els valor dels immobles que els expropiats han perdut, li contestà que no era possible.

«A la meva veïna, una dona de més de vuitanta anys que sempre havia viscut aquí, li va pegar un infart de la nerviada», assegura. El cas és que el número 113 d'aquest mateix carrer ja ha desaparegut.

S'ha de recordar que la urbanització de tota aquesta àrea de Palma comportarà el sorgiment de nous carrers amb els seus equipaments corresponents.

El grup d'EU-EV denuncia que l'expropiació de la casa esmentada constitueix un greuge comparatiu amb la compra de Son Espases per Cort, en la qual es pagà una quantitat «excessiva». A més i segons el portaveu, Eberhard Grosske, «l'expropiació no té autorització municipal».

Per la seva banda, el regidor d'Urbanime, Rodrigo de Santos, assegurà que «en qualsevol cas, la valoració de la casa depèn de la junta de compensació, i l'autorització de parcel·lació l'ha de donar la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.