algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

L'arribada de peninsulars a Palma cau un 34% des del 99 i la d'estrangers es triplica

Augmenta el nombre de residents extracomunitaris mentre que el d'europeus es manté

A.M./LL.L.Palma.
De cada vegada hi ha a Palma menys nouvinguts peninsulars i, en canvi, s'hi instal·len més ciutadans estrangers, especialment extracomunitaris.

El nombre de peninsulars que passaren a residir a Palma durant el 2005 ha minvat un 34 per cent respecte del 1999. Aquesta és una de les dades de la darrera actualització del padró municipal que va ser feta pública ahir.

L'any passat, un 45,13 per cent dels nouvinguts varen ser peninsulars, mentre que el 1999 representaven un 80,66 per cent.

El contingent d'immgrants que ha augmentat molt en els darrers anys és el d'estrangers. Un 44,44 per cent dels que triaren Palma com a lloc per viure-hi durant el 2005 procedien de països estrangers que no formaven part de la Comunitat Europea. Aquesta xifra contrasta amb la de 1999, en què només representava un 11,82 per cent.

L'estadística que ha patit poques variacions és la que representa els immigrants establerts a Ciutat provinents de països comunitaris. Aquest percentatge ha anat incrementant-se de manera progressiva del 1999 ençà. Aquell any, els comunitaris eren el 7,52 per cent; el 2001, el 7,67 i l'any passat, el 10,44.

Algunes causes que poden fer llum sobre aquest canvi de tendència són l'empitjorament de la situació socioeconòmica en els països emissors, com l'Argentina o Equador, o l'impuls per part del Govern balear en la construcció d'infraestructures que demanen molta mà d'obra.

El fet que l'arribada de peninsulars hagi minvat pot ser causat perquè al seu lloc d'origen s'han registrat circumstàncies que han millorat les condicions de treball. Una altra dada important és que l'any passat la població de Ciutat sobrepassà els 400.000 habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.