nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Multa de 150.000 euros a la constructora de la carretera per destruir una creu

L'empresa del desdoblament a Manacor té 15 dies per recórrer

150.00 euros de multa. Aquesta és la proposta de resolució del Departament de Territori a l'expedient sancionador obert contra la constructora del desdoblament de la carretera de Manacor que l'estiu passat va destruir una creu de terme a les costes de Xorrigo.

La constructora té ara quinze dies per recórrer la resolució, i, una vegada presentades les al·legacions, el Consell podria reduir la sanció si restaura la creu, encara que sota cap concepte no es retiraria del tot.

«Atesa la pressió que existeix en aquests moments en qüestió d'infraestructures, en les quals es construeixen un bon nombre de carreteres, el Consell està especialment susceptible que no s'atempti contra el patrimoni», va explicar ahir Bartomeu Vicens, conseller de Territori. «Encara que amb pocs mitjans, intentam que es respecti el patrimoni i que expedients com aquest tinguin efectes dissuasius», va afegir.

El mes d'agost passat, un camió de l'obra va fer caure el fust i la creu de terme, i en deixà només la base. La creu de sa Garriga o de la costa de Xorrigo és un Bé d'Interès Cultural (BIC) i, per aquest motiu, la Comissió Insular de Patrimoni Històric va procedir a l'obertura d'un expedient sancionador. «La creu va resultar bastant danyada, va ser desplaçada sense cap tipus de control i quan es va moure es va trencar», va explicar Joan Mas, director insular de Patrimoni. Totes les creus de terme estan protegides per un decret de l'any 1963, en què es varen declarar BIC.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.