algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Trànsit gravarà des de l'aire imatges de les infraccions per multar-les

Tot i que les morts s'estabilitzen, les de joves s'ha disparat un 85'7%

Un helicòpter de la Direcció General de Trànsit enregistrarà, per primera vegada a Balears, a partir del 15 de juny les infraccions que cometin els conductors per sancionar-les. Així ho va anunciar ahir el Delegat del Govern central, Ramon Socias, durant la presentació de les darreres dades de sinistralitat, que revelen que la mortalitat a la carretera ha davallat fins el maig un 10%, passant de 36 finats el 2005 a 33 enguany. Hi destaca que dels morts d'enguany, més de la meitat (17) no duien posat el casc o cinturó de seguretat i que 13 eren menors de 30 anys, 6 més (un 85'7% més) que l'any passat.

El delegat del Govern va informar que es coordinarà amb tres funcionaris que des de terra visualitzaran les imatges per detectar les infraccions que «ara passen desapercebudes» i iniciar el conseqüent procés sancionador. El representant de l'Executiu central espera que amb la mesura augmenti «el grau de control sobre les carreteres» i va recordar que l'helicòpter també tendrà un metge i una enfermera de l'IB-Salut, per socórrer accidentats.

Tanmateix, Socias va explicar que, en principi, aquest helicòpter només operarà fins el 15 de setembre, coincidint amb la temporada turística. Precisament, la incorporació dels cotxes de lloguer a la circulació durant l'estiu fa augmentar la desintat del trànsit i el risc d'accidents.

Així i tot, segons el Delegat del Govern, aquesta és la mesura més important que aplicarà la Prefectura de la Direcció General de Trànsit a Balears, tot i que a nivell estatal coincidirà amb l'entrada en vigor del carnet per punts i amb la primera campanya de control de taxes d'alcoholèmia prevista per enguany.

A més, fins final del 2006, Trànsit preveu fer campanyes per fomentar l'ús del casc; per reduir l'excés de velocitat; per controlar les hores de conducció, especialment de xofers professionals; per fomentar l'ús del cinturó de seguretat i una nova campanya de control de la taxa d'alcoholèmia.

Finalment, entre avui i l'1 de juny, es reuniran els grups de feina de la Comissió de Trànsit i Seguretat de la Circulació Vial de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.