cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
29°

L'STEI exigeix que el desplegament de la LOE passi pel Consell Escolar

Troba «inadmissible» que el PP estatal en decideixi l'aplicació a Balears

El principal sindicat de l'ensenyament, l'STEI-i, va assegurar ahir que el Govern ha de consultar al Consell Escolar de les Illes Balears el desplegament que farà de la Llei Orgànica d'Educació (LOE).

Pel secretari d'Organització del sindicat, Biel Caldentey, «l'aplicació de la LOE és responsabilitat de les administracions i el seu desplegament és preceptiu que passi per la consulta del Consell Escolar autonòmic».

En aquest sentit, Caldentey creu que «seria inadmissible que l'aparell d'un partit polític decideixi una política autonòmica». Quant a això, el secretari d'Organització afegeix que «és molt greu que aquest uniformisme no tengui en compte les característiques pròpies de Balears».

L'STEI-i va reaccionar així a l'acord entre els consellers d'Educació i Cultura del PP i l'executiva estatal del partit per aplicar d'una manera comuna la LOE en els territoris on governen.

En opinió de l'STEI-i, aquest acord s'oposa «a la necessitat de fer un currículum propi» i, «en el fons, es tracta d'una resposta mutiladora de la nostra realitat».

D'una altra banda, Caldentey va advertir que «si no hi ha un esforç decidit per millorar la competència en les llengües pròpies no pot haver-hi un domini de la llengua estrangera per part de l'alumne». Així mateix va dubtar de la voluntat dels consellers d'Educació de fer un esforç econòmic addicional al previst en la LOE, perquè «quan el PP tenia el Govern central es va produir la major reducció de la democràcia del percentatge del Producte Interior Brut (PIB) destinat a Educació».

Finalment, el secretari d'Organització de l'STEI-i va assenyalar que «l'objectiu de les avaluacions pedagògiques (que els governs del PP duplicaran a les comunitats autònomes) no consisteixen a fer controls, sinó a actuar en els centres i famílies amb més mancances per eradicar totalment el fracàs escolar i les causes que l'originen».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.