algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Gesa Endesa invertirà 495 milions en millores a la xarxa de Balears

A Mallorca la demanda elèctrica ha crescut un 23,4% en 5 anys

La companyia Gesa Endesa té previst invertir 495 milions d'euros en el conjunt de les Balears per a la millora de la xarxa de subministrament elèctric durant el 2006.

En els darrers cinc anys, només a Mallorca la demanda d'energia elèctrica facturada ha enregistrat un creixement del 23,4 per cent, per aquest motiu a l'illa s'invertiran 364 milions d'euros, dels quals 256 es destinaran a infraestructures elèctriques.

Els municipis amb major creixement de la demanda durant el període de 2001 a 2005 han estat Búger amb un 78,7 per cent, Sineu amb el 77 i Consell amb un 49,3 per cent. També han experimentat augments per sobre el 40 per cent Algaida amb 46,6, Marratxí amb un 45,7 per cent, Santa Maria del 45,6 per cent, Santa Eugènia amb un 43,7 per cent i San Joan, 43,7 per cent.

L'objectiu que cerca la companyia de gas i electricitat amb aquestes millores és assegurar un alt nivell de fiabilitat i de qualitat en el proveïment elèctric per als clients respecte d'altres sistemes insulars semblants, segons explica en un comunicat.

Entre les actuacions previstes en les línies d'alta tensió de Mallorca per enguany s'inclou l'adquisició d'una subestació mòbil per a contingències, la compra d'un transformador a Son Orlandis, la creació d'una nova subestació a Bunyola, la reforma del parc de subestacions de s'Arenal i el Rafal, entre d'altres.

Quant a la xarxa de mitja tensió en el 2006 es procedirà a fer canvis de conductor en determinats trams, com també la implantació de noves interconnexions, telecomandaments i línies.

Gesa vol fer front així amb garantia tècnica als forts increments de demanda enregistrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.