algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

La Guàrdia Civil arresta dos joves sospitosos de les violacions de Calvià

L'acusat per l'agressió sexual de Punta Balena està vinculat a l'equip de govern calvianer

87398
Bartomeu Bonafé (dreta) es nega a atendre aquest diari. A la foto, amb el batle Delgado.
La Guàrdia Civil va detenir ahir els dos joves sospitosos de la comissió de dos delictes d'agressió sexual que tingueren lloc la matinada de dimecres a dijous al municipi de Calvià. El primer dels casos tingué com a escenari la platja de Son Maties (Palmanova), mentre que el segon ocorregué al bany per a minusvàlids d'un bar de copes de Punta Balena (Magaluf).

Segons fonts de l'Institut Armat, el sospitós d'haver violat una jove britànica de 24 anys d'edat a la platja de Son Maties és un ciutadà d'origen africà amb passaport britànic la identitat del qual s'oculta rere les inicials G.W.S. En la seva declaració davant dels agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, el presumpte agressor declarà que va conèixer la jove en un bar de Palmanova i que aquesta va accedir lliurement a acompanyar-lo a la platja on, segons va afirmar també, ella va consentir mantenir relacions sexuals. Això no obstant -en una declaració amb no poques llacunes, segons la Guàrdia Civil-, l'al·lota sosté el contrari i afegeix a més que eren almenys dos els homes que la van agredir.

Pel que fa al segon cas d'agressió sexual, comès al bany per a minusvàlids d'un bar de Punta Balena, el presumpte violador -un jove de 30 anys molt vinculat a un membre de l'equip de govern de l'Ajuntament de Calvià i la identitat del qual respon a les inicials J.G.M.- a instàncies del seu advocat, el lletrat Rafael Perera, es va presentar voluntàriament a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil per oferir la seva versió sobre els fets i recalcar que la denunciant, una al·lota britànica de 17 anys, va consentir a tothora mantenir relacions sexuals i que, en conseqüència, l'episodi viscut a Punta Balena no es tracta d'una violació. Tanmateix, tals explicacions sembla que no convenceren la Policia Judicial, ja que el mateix dijous va ordenar la seva immediata detenció sota el càrrec d'agressió sexual i avui passarà a disposició judicial. Així mateix, unes altres dues persones que es trobaven amb el detingut al lloc dels fets varen ser citats ahir per la Guàrdia Civil en qualitat de testimonis per tal d'avançar en la investigació.

D'altra banda, a instàncies del jutge que instrueix el cas i a l'espera que s'obrin noves diligències, la víctima de la presumpta violació -que és de vacances a Mallorca amb els seus avis- ha decidit perllongar una setmana més la seva estada a l'Illa.

Finalment, s'ha de destacar que, malgrat que l'Institut Armat s'ha fet càrrec de la investigació del cas, les diligències inicials varen ser instruïdes per la Policia Local de Calvià. Això no obstant, el regidor responsable del servei policíac, Bartomeu Bonafé (PP), porta dos dies negant-se a atendre aquest rotatiu i a donar explicacions sobre els protocols seguits per la Policia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.