algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Educació farà a Balears 2 proves més de diagnosi de les fixades a la LOE

Fiol i 5 consellers més pacten l'aplicació de la Llei que farà el PP

LL.L./M.G. Palma.
Balears afegirà dues proves de diagnòstic als alumnes a sisè de primària i quart de secundària que s'afegiran a les previstes per la LOE a quart de primària i segon de secundària. Així, ho varen acordar ahir el conseller d'Educació i Cultura de les Balears, Francesc Fiol, i els seus cinc homòlegs de les comunitats autònomes governades pel Partit Popular (PP). Tots sis es varen reunir ahir convocats pel president del partit, Mariano Rajoy, i per la cap d'Educació, Ana Pastor, amb l'objectiu d'establir l'aplicació comuna de la Llei orgànica d'educació. Aquest text els permet un marge de maniobra més enllà del que el Ministeri ha fixat com a obligatori.

Precisament, si la LOE preveu una prova de diagnòstic als alumnes a quart de primària i una segona a segon de secundària, els consellers del PP varen pactar ahir afegir-ne una a quart de secundària. Aquesta prova serà externa i permetrà avaluar els coneixements bàsics adquirits i comparar els resultats per centres i comunitats autònomes.

Més enllà d'aquesta mesura, els consellers del PP també pactaren que «en totes les etapes educatives ambdues llengües oficials seran vehiculars en les distintes àrees i matèries»; establir ajudes directes a les famílies per facilitar la lliure elecció de centre a infantil; realitzar proves extraordinàries en setembre en tots els cursos acadèmicc, i un pla de xoc contra el fracàs escolar a Primària i secundària que inclouran classes de reforç individual i plans específics de recuperació per facilitar l'obtenció del títol de Graduat d'ESO. A més, els consellers acordaren promoure la implantació de programes i centres trilingües.

Pel que fa a les direccions dels centres, els governs del PP desenvoluparan «un model de selecció» d'aquests càrrecs que «permeti la incorporació dels millors».

D'altra banda, l'acord preveu ampliar l'obertura del centre escolar en funció de les necessitats de les famílies i que per accedir a batxillerat o formació professional un centre pugui tenir en compte l'expedient acadèmic.

Finalment, els consellers acordaren calcular el cost de cada plaça escolar; reduir la jornada dels professors majors de 55 anys o que facin altres activitats escolars sense reduir el sou, i reconèixer especialment la tasca dels docents que imparteixin classes en una llengua estrangera.

D'altra banda, el Ministeri d'Educació explicarà avui a les comunitats autònomes el calendari d'aplicació de la LOE. En principi, el Govern central fixarà abans del 31 de desembre quins seran els continguts comuns dels plans d'estudis (que equivalen al 55 per cent de les hores lectives). Per la seva part, Balears tindrà fins principi del 2007 per establir quins seran els continguts del 45 per cent restant d'hores lectives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.