algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
17°

El PSIB denuncia «l'especulació» que s'amaga darrere Son Espases

Armengol amenaça de dur la compra dels solars als tribunals

EFE. / R.G. Palma.
La portaveu parlamentària del PSIB, Francina Armengol, exigí ahir al Govern que retiri el projecte de l'hospital de Son Espases. A parer de la socialista, la iniciativa no es justifica ni amb criteris tècnics, ni polítics ni sanitaris i, a més, «fomenta l'especulació urbanística».

Armengol, acompanyada pel responsable de Salut del seu partit -Vicenç Thomàs-, reiterà que si s'hagués mantingut el projecte de reforma de l'actual Son Dureta, la primera fase ja estaria realitzada. A més, afirmà que Son Espases costarà 140 milions més que un Son Dureta II als terrenys actuals.

La dirigent socialista va denunciar la «mentida metòdica» de les administracions del PP «des del principi». En aquest sentit, va qualificar de «comèdia» el fet que la consellera de Salut, Aina Castillo, oferís quatre possibles solars, si la ubicació del centre estava «decidida prèviament».

Armengol considerà sorprenent quem «en un temps rècord», Cort negocià comprar per 7,2 milions d'euros el solar de Son Espases, eludint-ne l'expropiació o el concurs amb l'argument que s'havien d'iniciar les obres aviat, tot i que la finca «encara és un ametlerar». Per tot plegat, els socalistes consideren dur la compra dels terrenys als tribunals.

Respecte de l'acord al qual arribaren el president Jaume Matas i el batle de Formentera, Isidor Torres, per pactar una llei que agilitzi la creació d'un Consell de l'illa, Armengol celebrà l'entesa. En aquest sentit, va comentar que «això és precisament el que varen consensuar en la ponència de l'Estatut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.