algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Balears és la segona comunitat en l'ús d'internet, amb un 48'8%

El conseller d'Economia inaugurà el dia dedicat a aquesta tecnologia

Les Balears són la segona comunitat espanyola en l'ús d'internet amb un percentatge del 48'8%, 6'8 punts per sobre de la mitjana estatal, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística del 2005, que destacà el conseller d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor, en la inaguració dels actes amb motiu del Dia d'Internet.

Les Illes figuren també entre les cinc comunitats amb més llars que disposen de connexió a internet. La mitjana estatal és del 34%, mentre que a les Balears és del 38'2. Tot i així, Espanya i les Illes queden lluny de a la penetració que en registra la Unió Europea, on és del 53% segons dades de l'Eurostat.

D'altra banda, el conseller també esmentà que el 98'9 per cent de les empreses amb seu social a l'Arxipèlag tenen ordinador. Aquesta xifra es troba també per sobre de la mitjana del 97'4% i se situa només per darrere la de Catalunya, que té un percentatge del 99'2 per cent, segons les estadístiques de l'INE de les quals informà Ramis.

La finalitat principal del Dia d'Internet és divulgar la necessitat per a tots els ciutadans de conèixer i de tenir les eines necessàries per participar activament en la societat de la informació i evitar així el risc d'exclusió que la manca de coneixement d'aquest àmbit pot suposar. En aquest sentit, es realitzaren activitats a les tres illes.

A Mallorca, s'hi desenvoluparen unes jornades en les quals es tractà de les noves tecnologies a l'Administració, amb exemples com el portal clínic de la salut o la modernització de l'Ajuntament de Palma.

El tema a Menorca va ser l'animació digital, amb una trobada sobre blogs i xarxes; mentre que el d'Eivissa era la mobilitat i internet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.