algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Cort insta el Govern que inclogui els costs de capitalitat a la llei

L'equip de Govern s'escolta l'oposició i els accepta una proposta

El Ple de Cort aprovà ahir, en sessió extraordinària, una proposta de l'oposició que demana al Govern balear tenir en compte els estudis econòmics municipals sobre la llei de capitalitat.

La proposta fou presentada de manera conjunta per tots els grup de l'oposició (PSOE, EU-EV i PSM) per mor de la seva disconformitat davant el sistema de finançament de la llei, que es troba en vies de tramitació al Parlament.

Les queixes de l'oposició parteixen del fet que «l'equip de Govern no fa cas d'un estudi tècnic elaborat pels serveis econòmics municipals que xifra en més de 30 milions d'euros els doblers necessaris per cobrir les despeses derivades de la capitalitat».

La proposta aprovada, amb modificacions fetes pel PP, diu així: «El Ple de l'Ajuntament acorda demanar al Govern de les Illes Balears que, a la llei de capitalitat i per compensació dels costos de capitalitat, es tengui en compte l'estudi efectuat pels serveis econòmics municipals, com també els estudis que consideri adients».

Ara manca veure de quina manera obrarà el Govern amb la tramitació de la llei. De moment només s'assegura una partida del 16 per cent de les inversions de la Comunitat, cosa que no arriba a la xifra desitjada.

Durant el Ple d'ahir, tots el líders polítics de l'oposició defensaren les seves posicions en un ambient de retret cap a Cirer i als seus.

Antoni Roig (PSOE) defensà la proposta dient que «si no s'aprovava, suposaria definir les competències sense cap marge d'error, però en canvi, no es donarien els mitjans suficients per afrontar les despeses que se'n deriven». «Sense un finançament just, serà pitjor el remei que la malaltia. La ciutat es veuria ofegada econòmicament» digué el portaveu del PSM, Pere Muñoz.

El regidor d'Esquerra Unida-EV Eberhard Grosske digué, per la seva part, que «amb l'aprovació de la dita llei s'ha de cercar el màxim de consens entre l'equip de Govern i l'oposició».

Finalment, la batlessa i els membres del Govern municipal donaren el vistiplau a la proposta dels qui no governen. Abans, però, hi feren modificacions. Se substituí «la inclusió del finançament dels costos de capitalitat en la llei de capitalitat (...)» per «que, per la compensació de costos derivats de la capitalitat, es tengui en compte l'estudi efectuat pels serveis econòmics municipals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.