nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Veïns de Cales de Mallorca donen a la Sala 275.000 m2 de terrenys

És la passa prèvia per a la recepció en el planejament urbanístic

La sala de plens de l'Ajuntament de Manacor va viure ahir un dia històric. El ple va aprovar l'acceptació de 275.000 metres quadrats de terrenys que han cedit a la Sala els propietaris de Cales de Mallorca. És la passa prèvia per a la recepció que es durà a terme quan tot plegat es regularitzi dins el planejament urbanístic municipal. De moment, permetrà que l'administració pugui fer inversions a la urbanització.

L'acceptació dels terrenys fou aprovada per tots el grups polítics amb representació municipal manco el PSM que es va abstenir.

La portaveu nacionalista, Margalida Capó, justificà el seu vot: «Entenem que s'hauria de donar una solució global. L'acceptació és una passa però no està clar el que vendrà després. La proposta és millorable perquè hauria de quedar clar que aquests terrenys aniran destinats a zones verdes i vials. Hi hauria d'haver un compromís municipal de com serà el planejament urbanístic. Els veïns donen molt i la Sala no es compromet a res».

Des del PSOE, Júlia Roman, destacà que «això només és una primera passa per a la recepció però és essencial perquè la situació de Cales no té justificació». Catalina Julve (ALM-UM), considera que «és una passa endavant i no una solució global, però fer política és implicar-se i dur coses endavant». Julve i Roman coincidiren que «esperem que després d'aquest acord n'hi hagi per fer inversions a Cales de Mallorca».

El portaveu d'AIPC, soci del PP, Bernat Amer, deixà clar que «això no és la primera passa sinó la segona, la primera es va fer al 2001 quan es va fer el plànol de consens».

El batle de Manacor, Antoni Pastor, es referí a la passa feta ahir dient que «no és definitiva». «És un acord polític i veïnal que passa imprescindiblement perquè els propietaris escripturin els terrenys en nom de la Sala i després ja podrem fer inversions», apuntà.

Les cessions de terrenys vénen de societats, empreses i associacions de propietaris com ara Cala Antena SA, Comunidad de Propietarios Casa V i Casa XI, la cadena Sol Meliá SA, Cales de Mallorca SA o Grupo Immobiliario Playas de Oliva SL, entre altres.

En l'informe del secretari hi consta que la cessió dels terrenys «s'adequa als procediments legals» perquè «l'adquisició no du annexa cap condició o modalitat onerosa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.