algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Govern vol tenir capacitat per atorgar papers a extracomunitaris

Les polítiques d'immigració tornen a centrar el ple del Parlament

R.G./EFE. Palma.
La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, aprofità el ple del Parlament per assegurar que l'Executiu del PP vol gestionar els permisos de treball i residència per a immigrants. En resposta a una pregunta del grup socialista, la «número dos» de l'Executiu va admetre que l'aspiració de la CAIB és assolir més competències en l'esmentada matèria. Tanmateix, Estaràs aprofità per criticar la política d'immigració duita a terme pel Gabinet Zapatero.

I és que les iniciatives de les administracions en relació els nouvinguts tornà a centrar la sessió plenària de la Cambra.

El PSIB plantejà que la reforma estatutària prevegi competències autonòmiques per gestionar permisos de treball.

La vicepresidenta va anar més enllà i reclamà també la capacitat d'atorgar el permís de residència. Tanmateix, Estaràs lamentà que els immigrants siguin víctimes de les «polítiques contradictòries de Zapatero» que, en la seva opinió, estan basades en una contínua regularització.

La socialista Aina Rado, per la seva banda, va retreure a la consellera d'Immigració i Cooperació, Encarna Pastor, haver promès als immigrants que acabaria amb l'economia submergida. La diputada considera que Pastor menteix als immigrants en fer-los creure que resoldrà els seus problemes.

Pastor contraatacà afirmant que l'Executiu central ha provocat l'augment de la immigració irregular fent «polítiques d'esquena a la Unió Europea» i als ajuntaments, ha provocat un «efecte crida» amb el procés de regularització i ha facilitat que les màfies que introdueixen il·legalment estrangers es moguin «com peix a l'aigua».

A part de les preguntes, els diputats debateren una moció del PSIB-PSOE amb deu propostes amb l'objectiu d'instar el Govern a concretar els terminis i recursos per a l'execució d'algunes de les mesures plantejades en el seu Pla d'atenció als immigrants. EU-EV i PSM expressaren el seu suport a la moció i acusaren el Govern de crear una conselleria específica per captar el vot dels emigrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.