algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

CCOO convoca vaga d'ambulàncies indefinida a les Balears l'1 de juny

L'Ib-Salut espera que el sindicat desconvoqui les mobilitzacions

La Federació de Transports de CCOO convocà ahir una vaga indefinida en el sector del transport sanitari urgent i programat a partir del pròxim 1 de juny, que deixarà les Balears sense servei d'ambulàncies durant 8 hores diàries.

Segons afirmà ahir el secretari general d'aquesta federació a les Illes, Antonio Losada, amb l'aturada, «CCOO pretén que el conveni pactat amb la concessionària del servei de transport sanitari terrestre sigui extensible a la nova adjudicatària».

Tot preveu que la nova concessionària del servei sigui Contratas Ambulancias, Emergencias y Transportes Sanitarios Isleños, que dirigeix el doctor García Ruiz, ja que fou la que obtingué major puntuació en el concurs convocat per Salut.

CCOO vol que aquesta empresa i la resta del sector negociïn un nou conveni col·lectiu i advertí que en l'aturada «no són possibles els serveis mínims». A la vegada afirmà que la concessió «no es podrà adjudicar mentre hi hagi un preavís de vaga» i avançà que la franja de 8 hores en la qual es duran a terme les aturades seran les que «més conseqüències puguin tenir» en la prestació dels serveis.

Segons Losada, l'assumpció de la concessionària per part de García Ruiz implicarà «abusos laborals» i generarà un «conflicte permanent» en el sector, tenint en compte els «antecedents» que l'empresari acumula en la prestació d'aquest servei.

Segons CCOO, el transport sanitari terrestre realitza anualment uns 500.000 serveis programats i urgents a les Balears, on unes 500 persones treballen en el sector.

Per la seva part, el director de l'Ib-Salut, Sergio Bertran, no considerà la possibilitat que els treballadors dels serveis sanitaris terrestres de Mallorca facin efectiva la vaga, perquè opina que la nova adjudicació d'aquest servei a una nova UTE no modificarà les condicions laborals dels treballadors de les ambulàncies. «Entenc la preocupació del personal» i «crec que la situació es resoldrà abans de la data de vaga» afirmà.

D'altra banda, el doctor García Ruiz, que és als Estats Units, afirmà que està disposat a negociar un conveni col·lectiu del sector i que «la subrogació del contracte es durà a terme com s'ha fet en altres CA on ha treballat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.