algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Investiguen presumptes abusos sexuals a una nina al nord de l'Illa

Els agents han arrestat el pare de la petita, que ha negat les acusacions

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil està investigant els presumptes abusos sexuals a un infant de 18 mesos en un poble de la zona nord de Mallorca. El pare de la petita ha estat detingut, però assegura que és innocent. Un jutjat d'Inca ha obert diligències i la nina ha estat examinada a Son Dureta i per un forense.

La parella està separada i la mare té la custòdia. El conveni estableix que el pare pot tenir-la alguns dies i la denúncia s'interposà després que el progenitor tornàs el nadó a la mare. La dona notà que es queixava contínuament dels seus genitals i davant del temor que li passés alguna cosa decidí traslladar-la al PAC d'Alcúdia, on la sotmeteren a una inspecció ginecològica. Allà no pogueren descartar que la criatura hagi estat víctima d'abusos i llavors entrà en escena la Guàrdia Civil, que obrí una investigació per aclarir l'ocorregut.

El bebè fou traslladat a Son Dureta, on li efectuaren una revisió més completa que tampoc pogué determinar amb exactitud si s'havia exercit sobre ella algun tipus de violència sexual.

Els agents de la Policia Judicial s'entrevistaren amb la mare, que els explicà que la nina estava en perfecte estat quan la lliurà al seu excompany i que a la tornada tenia dolors a les seves parts íntimes.

El Jutjat d'Instrucció Número 4 d'Inca fou informat de la denúncia i de l'estat de les indagacions i dilluns fou arrestat el pare de la petita, segons confirmaren ahir fonts judicials. L'home, que no té antecedents policials, negà de forma categòrica haver posat un mà sobre a la petita i atribuí a una revenja de la mare la denúncia per presumptes abusos sexuals. Explicà pas per pas el que havia fet en companyia de la seva filla, el dia que la tingué al seu càrrec, i reiterà que era una injustícia atribuir-li aquells càrrecs, totalment infundats.

Les mateixes fonts afegiren que el nadó, a més de ser examinat en el PAC i a l'hospital de Son Dureta, també fou sotmès a una inspecció pel forense del jutjat d'Inca, encara que les conclusions mèdiques no han transcendit. En qualsevol cas s'ha descartat que existissin esquinços o fissures.

El progenitor declarà ahir davant del jutge i insistí en el manifestat davant la Guàrdia Civil, és a dir, reiterà la seva innocència.

En els pròxims dies està previst que els metges que atengueren el bebè prestin també declaració en el Jutjat Número 4 d'Inca, per detallar quina és la seva impressió facultativa sobre el seu estat.

Amb tots els informes, el magistrat del cas haurà d'adoptar una resolució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.