nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els infants ingressats a l'hospital Son Dureta estrenen una ciberaula

La posada en marxa de l'espai té un pressupot de 156.658 euros

L'Hospital Maternoinfantil de Son Dureta disposa des d'ahir d'una Ciberaula hospitalària dotada de vuit ordinadors destinats a fer que l'estada dels infants al centre «sigui tan poc traumàtica com sigui possible», explicà el gerent de l'hospital, Carles Ricci, qui xifrà entre 60 i 70 els nins ingressats.

Aquesta nova aula és la tercera que s'obre a la xarxa hospitalària balear, després de la inauguració de les de Son Llàtzer i de l'Hospital de Manacor, en virtut d'un acord signat entre la Conselleria de Salut i l'Obra Social de la Caixa.

Durant la inauguració, la consellera de Salut, Aina Castillo, destacà que aquestes dependències «contribuiran a humanitzar la sanitat pública», a la vegada que destacà la bona feina feta pels seus professionals.

El director general de la Fundació la Caixa, José Francisco Conrado, assenyalà que l'entitat financera ha posat en marxa 32 d'aquestes instal·lacions amb la finalitat d'ajudar els infants a tolerar millor el seu ingrés.

L'aula, de 95 metres quadrats, ha tingut un cost de 156.658 euros i farà possible que els nins ingressats accedeixin a vuit ordinadors amb connexió a internet, escàner, càmera digital de fotos, DVD, programes interactius i jocs.

A més, els al·lots que no puguin sortir de la seva habitació podran emprar dos ordinadors portàtils, explicà Ricci, qui matisà que l'hospital continuarà mantenint l'aula escolar, que «està donant molt bons resultats».

La Ciberaula permet que els nins «desconnectin i es relacionin amb altres infants», fet que els ajuda a «oblidar-se de la malaltia», destacà Ricci. A l'aula hi ha un espai en què els petits poden llegir, veure la televisió o jugar amb unes propostes educatives relacionades amb temes com l'hospital, les lletres, els detectius i la màgia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.