algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

L'economia balear és la que menys profit obté de la seva universitat

Una fundació de grans empreses reclama més suport per a la UIB

L'economia balear és la que menys profit obté del seu sistema universitari.

Aquesta és una de les conclusions que Martí Parellada, coordinador general de l'Informe 2005 de la Fundació Coneixements i Desenvolupament (CYD), ha tret d'aquest document presentat ahir al centre de cultura de Sa Nostra. La importància de les conclusions d'aquest informe rau en el fet que la fundació està formada per les principals grans empreses de l'Estat espanyol, i de fet està presidida per Ana Patricia Botín, del Grup Santander Central Hispano.

En concret, l'informe revela que el sistema universitari balear és el que menys incidència té en l'economia. De fet, la Universitat a Balears sols repercuteix sobre un 0'5 del valor afegit brut -VABregional, mentre que el sistema universitari de l'Estat espanyol repecuteix sobre el 1'3 per cent del VAB. Igualment, segons indicà Parellada, la Universitat sols repercuteix sobre el 0'7 per cent dels llocs de feina, mentre que a l'Estat aquest valor es duplica. Aquest panorama es completa amb el fet que Balears és la comunitat que té més habitants per estudiant. De fet, el 2002 tenia un alumne universitari per cada 68'7 ciutadans.

En opinió de Parellada tot plegat condueix a concloure que «cal un major suport i una major implicació de les administracions en la Universitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.