algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Medi ambient repartirà 300.000 cendrers per les platges balears

El conseller Font aplicarà mesures aquest estiu per millorar la imatge del litoral

La Conselleria de Medi Ambient distribuirà per les platges de les Illes un total de 300.000 cendrers, per intentar reduir la quantitat de brutor que s'hi acaba acumulant durant la temporada alta.

És una de les mesures que el Govern ha previst desenvolupar aquest estiu per millorar la imatge del litoral balear.

Segons anuncià el titular de Medi Ambient, Jaume Font, durant una entrevista a Ultima Hora Punto Radio, la campanya de repartiment de cendrers tindrà el suport dels municipis costaners.

L'artilugi en qüestió, de forma cònica, serà de cartó ignífug reciclat i es podrà adquirir de manera gratuïta a les mateixes platges, on se n'instal·laran aparells dispensadors.

A més, els cendrers duran incorporats el logotip de la Creu Roja i un lema de l'Associació de Donants de Sang, entitats amb les quals es firmarà un conveni de promoció.

Segons s'informa a la pàgina web del fabricant, les 300.000 unitats previstes tenen un preu aproximat de 28.000E. A més, s'hi haurà d'afegir el cost de les campanyes de divulgació de la iniciativa per calcular el seu pressupost.

Segons Font, entre les tones de fems i de residus que es troben cada temporada a les platges del litoral illenc, hi predominen les llosques i els bastonets per a les orelles.

A part de repartir cendrers, la Conselleria destinarà enguany un total de 3'6 milions d'euros per a una operació que durarà de l'1 de juny al 30 de setembre, i en la qual s'empraran fins a 41 embarcacions de neteja i un avió de localització.

Com ja succeeix des de l'any 2004, les naus arreplegaran la brutor de la superfície marítima i la traslladaran als ports, perquè un servei autoritzat la faci arribar als centres de tractament de residus dels consells.

D'altra banda, el titular de Medi Ambient es mostrà d'acord amb la possibilitat d'habilitar «platges sense fum», com ja ho ha fet l'Ajuntament gironí de l'Escala.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.