algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

La recepció de Cales de Mallorca obre una crisi a l'equip de govern de Pastor

El regidor Antoni Frau no votarà rebre la urbanització si compta amb informes desfavorables

La probable recepció de Cales de Mallorca ha provocat una crisi a l'equip de govern del PP. El regidor de Medi Ambient i de Serveis Generals, Antoni Frau, ha anunciat que no la votarà si hi ha informes tècnics desfavorables, com n'és el cas. Frau considera una «irresponsabilitat votar una il·legalitat» tal com ha proposat el batle, Antoni Pastor, actuació que l'oposició també ha censurat reclamant altres alternatives, com ara incloure Cales dins el Pla General.

Quan es tractà el pla de consens de 2001 per formalitzar el projecte, Frau, com a regidor d'Unió de Convergències (UC), llavors a l'oposició i en coalició amb el PP, ja s'hi abstingué pel mateix motiu. «Encara avui tenc la mateixa opinió que l'any 2001. No vull votar a favor de la recepció de Cales si es fa cometent una il·legalitat, com sembla. Si es fan les modificacions pertinents, no tindré cap inconvenient a votar-hi a favor».

En aquest mateix sentit també es manifestà ahir Bernat Amer (AIPC), soci de govern del PP, que afirmà: «Hi estam d'acord si es fa dins la legalitat i amb el màxim de consens possible, perquè s'ha de donar una solució als veïns».

S'ha de recordar que en la sessió de dilluns, just després de la manifestació dels veïns, el batle aconseguí el suport d'ALM-UM per acordar la recepció aquesta mateixa setmana i per aprovar-la en un ple extraordinari.

Ahir, la portaveu d'ALM-UM, Catalina Julve, matisà el seu suport a la recepció, si aquesta té els informes tècnics favorables pertinents. «Tenim la voluntat d'arreglar-ho, però hem de mirar de trobar un acord tècnicament correcte i assumible per a totes les parts. Ho volem acordar amb el PP, però també hi són indispensables el PSOE i el PSM», afirmà Julve.

Per la seva banda, Margalida Capó (PSM) criticà el «circ» provocat per Pastor i per Julve en el darrer ple. «A nosaltres la pressió dels veïns no ens afecta com al PP i a ALM-UM, que es comprometeren a acordar la recepció. No votarem res que sigui il·legal». Des del PSOE proposaren ahir, com ja anunciaren en el ple, que es destinin tres milions dels romanents a millorar la zona. A més, estan disposats a acceptar els terrenys com a primera passa cap a la recepció. Amb tot, el batle Antoni Pastor insistí en la necessitat d'aprovar la recepció de Cales de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.