algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern tem que Madrid retarda aposta les obres de Sa Costera

Es lliurà el febrer una ampliació del projecte i no hi ha hagut resposta


El Govern tem que el Ministeri de Medi Ambient estigui retardant deliberadament l'execució de les obres de Sa Costera per evitar que aquest projecte hidràulic estigui llest abans del pròxim estiu. La Conselleria de Medi Ambient envià el febrer a Madrid una ampliació del projecte a fi d'instal·lar totes les connexions elèctriques necessàries per impulsar l'aigua que s'aconsegueixi en Sa Costera. Així, el subministrament podrà arribar al seu destí: Palma. Tres mesos després, el Ministeri de Medi Ambient encara no ha contestat sobre aquesta ampliació del projecte, indispensable per culminar les obres. El Govern no ha rebut cap resposta des del departament que dirigeix la ministra Cristina Narbona. Al marge de la instal·lació elèctrica, el Govern sosté que les obres hidràulics es troben molt avançades. El 90 per cent de les obres hidràuliques de Sa Costera estan concloses, segons la direcció tècnica que realitza la Conselleria de Medi Ambient. Per aquest motiu, el departament que dirigeix el conseller Jaume Font no descarta que Sa Costera pugui estar operativa abans del pròxim estiu.

L'obra de Sa Costera està sent finançada pel Ministeri de Medi Ambient, que també haurà de costejar els 2 milions addicionals de la obra elèctrica que servirà per impulsar l'aigua des de Sa Costera fins a Palma.

En el cas de Sa Costera, el calendari és una qüestió que preocupa el Govern. No és el mateix, segons sostenen a la Conselleria de Medi Ambient, que l'aigua de Sa Costera pugui aprofitar-se abans del pròxim estiu que a finals de 2007. Dins d'un any es fan eleccions i el Govern voldria poder inaugurar Sa Costera abans dels comicis autonòmics. Es dóna la circumstància que l'aprofitament de Sa Costera fou un dels projectes que impulsà Jaume Matas quan ocupà la cartera de Medi Ambient.

El projecte per al transvasament d'aigua elegit consta d'una conducció submarina des de la font fins al Port de Sóller (9,6 quilòmetres); una altra que unirà el Port de Sóller i Sóller, amb un dipòsit regulador i bombatge; captació i bombatge de les aigües de les fonts de s'Olla i Lledonera; un altre dipòsit i bombatge entre Sóller i el túnel; dipòsit a la sortida del túnel i canonada en direcció a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.