algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Crespí exigeix que es reconeguin els drets laborals de les prostitutes

El candidat nacionalista atorga prioritat a les polítiques socials

Per lluitar contra l'esclavitud que suposa la prostitució, el primer que s'ha de fer és reconèixer els drets laborals de les dones que l'exerceixen. Almanco aquesta és la proposta dels candidats del PSM a la Presidència del Govern i a la batlia de Ciutat, Mateu Crespí i Pere Muñoz de manera respectiva.

Ambdós caps de llista elegiren ahir la porta des Camp de Palma per denunciar la situació de les prostitutes que, segons Crespí, frega la «tortura física i psicològica».

A continuació, Muñoz criticà l'Ajuntament perquè «expulsa d'un lloc a un altre» aquestes treballadores sexuals. A més, el regidor recordà que la mitjana d'homes residents a les Illes «que han comprat sexe» és d'un 40 per cent, la més elevada de tot l'Estat.

Els candidats nacionalistes demanen a les administracions que elaborin un pla per tractar de diferents aspectes relacionats amb la prostitució, com ara el proxenetisme, la violència contra les dones o el tràfic de droga. A més, reclamen drets laborals i socials per a les dones del carrer.

Crespí afegí que les polítiques socials han de ser les prioritàries de totes les institucions. De fet, instà el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i Cort a executar plans comuns per als col·lectius més vulnerables.

Concretament per a Palma, la proposta nacionalista és un pla d'acció global que solucioni les problemàtiques socials. En aquest sentit, el PSM adverteix que amb el cost de dos quilòmetres d'autovia (120 milions d'euros) es podria ajudar moltes de famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.