algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

La Mesa Estatal de Turisme diu que el tot inclòs no és bo ni desitjable

El president, Juan Andrés Melián, recordà que és una pràctica més

M. QUES./ E.P.Palma.
El president de la Mesa Estatal del Turisme, Juan Andrés Melián, manifestà ahir a Palma que el tot inclòs «no és un pràctica ni bona ni desitjable per al sector», si bé admeté que es tracta «d'una modalitat més» d'oferir allotjament als establiments hotelers de cada vegada més demanada per un deterinat tipus de client.

Una delegació de la Mesa Estatal del Turisme visità ahir Mallorca i, després de ser rebuda pel conseller de Turisme, acudí a la junta directiva del Foment del Turisme de Mallorca, el president del qual, Àlvaro Middelmann, és un dels vicepresidents de l'entitat.

D'entrada, Melián manifestà que la realitat és que el tot inclòs és una forma més de comercialitzar, que el client està començant a demanar i que, per exemple, permet a una família programar quina serà la despesa real de les seves vacacions.

En aquest sentit, assenyalà que hi ha establiments de gran categoria que ofereixen el tot inclòs i altres, en canvi, l'únic que fan és oferir «una beguda groga en lloc d'una vertadera cervesa», cosa que és una «estafa i un absurd», lamentà.

Sobre els pronòstics per a la temporada turística a les Balears, Juan Andrés Melián manifestà que «segons pareix se superen els dubtes que representava el Mundial de Futbol, i tot indica que es registrarà un increment d'alemanys, anglesos i holandesos, tant a les Canàries com a les Balears».

A continuació, Melián lloà la tasca de l'actual Govern central en matèria de turisme, tot i considerar que «tan sols té competències en promoció exterior», ja que la resta s'ha transferit a les comunitats autònomes.

En relació amb aquest asumpte, es mostrà partidari que la descentralització turística arribi a totes les institucions, com ara ajuntaments i consells, per poder assegurar d'aquesta manera «un ús mes adequat i racional» dels doblers, sempre tenint en compte les necessitats reals i concretes de cada una de les zones vacacionals.

Per acabar, el president de la Mesa Estatal de Turisme afirmà que l'anunci de l'alto el foc d'ETA serà positiu per a l'Estat, perquè «tot allò que hi aporti ordre i seguretat sempre és beneficiós per a una bona marxa del nostre sector», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.