muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Demanen 12 anys de presó per dos immigrants amb un gram de droga

Foren detinguts a Punta Ballena amb tres èxtasis i una dosi de cocaïna

Dos immigrants que foren detinguts a Punta Ballena amb tres comprimits d'èxtasi i una dosi de cocaïna s'enfronten a una petició de penes que sumen 12 anys de presó.

El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte contra la salut pública per substàncies que causen un dany greu a la salut. En total, la quantitat confiscada entre cocaïna i èxtasi amb prou feines superava el gram de droga. Concretament, la cocaïna (0'3 grams i una puresa del 30%) hauria registrat en el mercat negre un valor de 20 euros, mentre que els tres comprimits d'èxtasi (0'7 grams) tenien un valor total de 29 euros.

Els acusats són Ousmane C. i Modou F.D., dos subsaharians que ahir foren jutjats a l'Audiència Provincial. Ambdós foren arrestats per la Policia Local de Calvià el 2004, mentre venien la droga a un turista britànic.

Tanmateix, segons la versió dels acusats, ambdós són venedors de rellotges i, segons afirmaren en el judici, «la gent de Punta Ballena sap que nosaltres no venem droga». No obstant això, un d'ells sí que té un antecedent en aquesta mateixa zona.

Durant la vista, les defenses afirmaren que no s'ha pogut a demostrar que part de la substància que duien els imputats fos droga. De fet, abans del judici no s'arribà a cap acord, com sol ser habitual, per rebaixar la condemna inicial, sinó que ambdós lletrats demanaven l'absolució dels seus defensats.

En el cas d'Ousmane C., el fiscal demana set anys de presó, adduint l'agreujant de la reincidència, ja que té una condemna imposada l'any 2001, mentre que per a Modou F. sol·licita cinc anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.