algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Ferratur invertirà 125 milions a Can Domenge en el projecte de Nouvel

L'arquitecte francès, autor de la torre Agbar de Barcelona, ha dissenyat 591 pisos

El projecte del prestigiós arquitecte francès, Jean Nouvel, serà el que finalment es portarà a terme als terrenys de Can Domenge, ara coneguts com a Parc Mallorca. El Consell adjudicà ahir la venda i urbanització d'aquest cèntric solar de Palma, de 52.000 metres quadrats, per 30 milions d'euros a la societat formada per la constructora mallorquina Ferratur i per la promotora Sacresa. Ferratur-Sacresa invertirà 125 milions d'euros per tenir construïts 591 habitatges -cap de protecció oficial- i 800 places de pàrquing a finals de 2008.

L'obra urbanística, dirigida per l'arquitecte de la Torre Agbar de Barcelona o de l'ampliació del Museu Reina Sofia de Madrid, s'articula al voltant d'una gran plaça central i de dos parcs i cerca la integració amb l'entorn amb una proposta innovadora que revisa l'arquitectura tradicional mallorquina.

Precisament aquests han estat els aspectes més valorats per la mesa de contractació del Consell, organisme que ahir proposà l'adjudicació. Si el projecte de Nouvel per a Ferratur ja obtingué la màxima puntuació, 45 punts, en la valoració arquitectònica i urbanística, ahir incrementà la nota fins als 84'75 punts dels 100 prevists en el concurs, després de l'avaluació dels aspectes administratius, econòmics i dels terminis d'execució.

Darrere de Ferratur-Sacresa quedà, amb 78'07 punts, la proposta de la catalana Vèrtix, que ja havia assolit aquesta posició en la valoració arquitectònia del projecte de Carles Ferrater. La tercera oferta, amb 77'26 punts, fou la del Grup Fer, que comptava amb la firma de l'arquitecte Patxi Mangado; mentre que en quarta posició quedà Iberdrola amb 77'13 punts. De les 13 propostes que concursaven, la presentada per l'Ajuntament de Palma, que només preveia pisos protegits, quedà la número nou. Tampoc tingué opcions la de Núñez i Navarro, que oferia 60 milions pels terrenys.

Ara serà la presidenta Maria Antònia Munar qui farà efectiva l'adjudicació en les properes setmanes. Fins dimarts, els concursants podran presentar «observacions» a l'acta de la Mesa i un cop s'adjudiqui el concurs podrien recórrer als tribunals, una possibilitat que alguns no descartaren ahir. Amb tot, el conseller insular d'Economia, Miquel Àngel Flaquer, reconegué que la decisió presa «difícilment» tendrà «marxa enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.