algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Fiol defensà que la implantació del trilingüisme és «primordial»

Presidí la cloenda del Congrés dels Inspectors d'Educació

M.Q./E.P.Palma.
El conseller d'Educació, Francesc Fiol, considerà ahir que la implantació del model trilingüe és de «summa importància» i «primordial» a Balears, on conviuen dues llengües cooficials, i assenyalà que la qualitat de l'ensenyament hauria de basar-se en la «unitat» i la «cohesió» de continguts, en una referència a la Llei Orgànica d'Educació (LOE).

Així s'expressà Fiol durant l'acte de clausura del XXVII Congrés de l'Associació Nacional d'Inspectors d'Educació (ANIE) que ha tingut lloc a Palma entre els dies 4 i 5 de maig, que comptà amb l'assistència del president i de la consellera delegada de l'agrupació, Félix Urbón i Esther Melero.

Encara que Fiol reiterà que el Govern no és partidari de la LOE perquè considera que inclou «molts» d'aspectes que estan «mal desenvolupats», admeté que la llei ofereix una «gran oportunitat» perquè cada comunitat autònoma pugui desenvolupar-la d'acord amb les seves necessitats, fent referència al fet que encara persisteix la proposta d'unificar criteris educatius amb les CA governades pel PP.

A pesar del desacord que suscita la LOE, Fiol assegurà que el Govern complirà amb ella dins del marc legal i es va comprometre a corregir tots aquells aspectes que afecten la inspecció educativa a Balears.

Aquest congrés, segons apuntà Urbón, ha dirigit els seus objectius a analitzar els mecanismes que ha d'usar el sistema educatiu perquè cada vegada estigui més pròxim al multilingüisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.