algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'advocat de Gelabert presenta un altre recurs contra noves citacions

Guillem Fuster (UM) i les funcionàries acudiran dijous a declarar


L'advocat de la imputada Martina Gelabert, Eduardo Valdivia, informà ahir que «he presentat un altre recurs al procediment legal que s'està seguint amb el cas del desfalc de Sineu davant les noves citacions de testimonis per al proper dijous», fetes per la jutgessa que du el cas al jutjat número dos d'Inca, Pilar Anguita.

D'aquesta manera, Pilar Anguita, ha citat a declarar el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Guillem Fuster, i les quatre funcionàries que ja declararen davant la Guàrdia Civil.

Valdivia manifestà que «encara que no serveixi de gaire vull que consti la meva protesta» i tornà a retreure que «no s'estan seguint les mesures legals oportunes ja que s'hauria de celebrar un judici amb jurat popular a l'Audiència Provincial per tal de resoldre el cas».

De moment s'està a l'espera de la resolució del recurs d'apel·lació presentat per Eduardo Valdivia en el qual es demana la llibertat de la imputada i l'aixecament de l'embargament preventiu de tots els seus béns. Serà el proper dimarts quan l'Audiència dictamini el seu veredicte encara que Valdivia manifestà que confia que Martina Gelabert surti de la presó encara que segurament «serà amb una fiança molt elevada».

Per la seva part, el fiscal del cas, Pedro Horrach, explicà que seguiran les diligències previstes amb les declaracions dels testimonis al jutjat número dos d'Inca. Cal recordar que fins al moment només han acudit al jutjat el batle de la localitat, Josep Oliver; el secretari accidental, Dámaso Ibáñez; i l'economista, Joan Lluís Vives.

El fiscal recordà que totes les persones que declararan ho fan en qualitat de testimonis i mai com a imputats.

En referència a les actuacions del Crèdit Balear i del secretari de l'Ajuntament que ara està de baixa, Francisco Jiménez, el fiscal digué que «se'ls pot demanar responsabilitats civils pel seu comportament negligent, però la negligència no està penada per la llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.