nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

Les dues faccions del PSM acosten postures per pactar una llista única

El congrés nacionalista debatrà sobre l'opció del bloc preelectoral


Més enllà de la mitjanit l'Executiva del PSM, ampliada ahir als batles del partit, encara discutia sobre el futur immediat de la formació, però l'acord entre els anomenats renovadors i oficialistes és un poc més a prop.

El secretari general de la formació, Gabriel Vicens, amb el suport de sis dels primers edils, havia posat damunt la taula dues qüestions essencials: la possibilitat de funcionar en una mateixa llista les dues sensibilitats de l'organització i la necessitat que el congrés del pròxim dia 28 debati sobre la política d'aliances.

Pel que fa al primer punt, al tancament d'aquesta edició encara no existia consens, però la primera passa està feta. I és que ahir va quedar palesa la «bona voluntat» d'ambdós sectors: els renovadors, liderats per l'aspirant a secretari general i batle de Vilafranca, Jaume Sansó, i els oficialistes, encapçalats per l'altre candidat, Gabriel Barceló.

En els pròxims dies es podria arribar a un pacte definitiu. Aquest acord passaria perquè Barceló renunciàs a presentar-se com a substitut de Vicens i s'integràs, juntament amb alguns dels «seus», a la candidatura que lideraria Sansó. Barceló podria ocupar la vicesecretaria general o la secretaria d'organització.

Mentrestant, el candidat a la presidència del Govern i batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí, seria el nou president dels nacionalistes.

Quant a l'aspecte més ideològic, Vicens i els batles de Santa Maria, Esporles, Búger, Consell, Petra i Campanet proposaren que el proper congrés no defugis el debat sobre la conveniència de formar un bloc preelectoral amb la resta de partits que se situen a l'esquerra del PSIB-PSOE.

En aquest sentit, Sansó, Crespí i la resta de renovadors sempre han mostrat reticències, ja que és una qüestió per ells tancada en el darrer congrés.

De totes maneres, en el decurs del llarg conclave de l'Executiva també va haver-hi principi d'acord respecte d'aquest tema.

Les converses sobre ambdós punts continuaran.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.