algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Cirer «no entén» les crítiques de l'oposició a la llei de capitalitat

Rodríguez acceptarà esmenes d'altres grups mentre siguin «raonables»

Catalina Cirer assegurà ahir que «no entén les crítiques de l'oposició». Segons la batlessa, «pareix que els grups no cerquen el consens amb un tema tan important per a la nostra ciutat».

Per la màxima autoritat local, «la llei de capitalitat és necessària i és el text que convertirà Palma en l'autèntica capital de les Balears».

Els representants de l'oposició a Cort critiquen sobretot el tema del finançament. Segons ells, «amb aquesta llei el finançament en inversions que es faran a Palma seran inferiors a anys anteriors, ja que només representen el 16% de les que es preveuen per a la comunitat».

Catalina Cirer afegí que els grups de l'oposició (PSOE, EU-EV i PSM) poden fer arribar les esmenes a través dels seus representants al Parlament. Per la batlessa, «l'aprovació del text garantirà el finançament de Palma». Cirer no comparteix les crítiques de l'oposició, que veuen en aquest punt «un ofegament econòmic per a la ciutat».

José María Rodríguez assegurà ahir que «escoltarà els suggeriments de l'oposició mentre siguin raonables». Segons el conseller, «la llei garanteix a bastament el finançament de Palma, incloent-hi les despeses derivades del pes que té per a la capital de les Balears».

Rodríguez afegí que «en qualsevol cas el finançament, amb l'apovació de l'esmentada llei, serà superior al que obtingué durant els anys del Pacte de Progrés (1999-2003), en què els que llavors estaven al Govern planyien les inversions a Palma».

El conseller digué que «amb la futura llei de capitalitat, les inversions estaran 15 punts per sobre de les que va destinar el Govern durant la legislatura anterior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.