algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

El nivell de salinització de l'aigua supera un 65 per cent el permès per la llei

El PSOE fa públic el resultat de la seva anàlisi i demana al PP per què «ni informa ni actua»

El PSOE de Marratxí ratificà ahir la seva denúncia realitzada la setmana passada sobre l'elevat nivell de clorurs que presenta l'aigua que se subministra a pràcticament la meitat de la població del municipi, fins a uns paràmetres que es consideren perillosos per a determinats col·lectius, com ara lactants, gent gran o malalts d'hipertensió i problemes renals.

Els socialistes, encapçalats pel seu portaveu, Miquel Coll, feren públic ahir el resultat de l'anàlisi de l'aigua de la font pública des Campet de sa Cabaneta, d'on ells mateixos prengueren una mostra dijous passat.

El resultat de l'informe elaborat pel Col·legi de Farmacèutics mostra un nivell de clorurs de 411 mil·ligrams per litre, «un 65% per sobre del límit establert de 250 mil·ligrams per litre, que la mateixa Conselleria de Salut i Consum del Govern estableix com a valor paramètric límit i segons el Reial Decret aprovat l'any 2003», explicà ahir Coll.

Una vegada presentat el resultat de l'anàlisi, el portaveu socialista, que estigué acompanyat pel responsable de Salut del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs, carregà contra el batle José Ramón Bauzà (PP) i el seu equip de govern «perquè en aquest tema està mantenint un silenci culpable, sense actuar per solucionar el problema i, el més greu, sense informar els ciutadans sobre la salinització de l'aigua que estan rebent a les seves cases». «L'Ajuntament coneix la situació des de fa mesos», insistí.

Miquel Coll considera que la salinització de l'aigua que se subministra a unes 15.000 persones de Marratxí està motivada per la sobreexplotació de l'aqüífer de Son Verí. «L'Ajuntament haurà d'explicar també com s'ha arribat a aquesta situació. Es tracta sens dubte d'una mala gestió mediambiental».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.