algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Es Crèdit alertà la funcionària de Sineu que l'Ajuntament la investigava

El batle digué al fiscal que la recaptadora no volia implicar els treballadors del banc

Els treballadors del Crèdit Balear alertaren la recaptadora municipal de Sineu, Martina Gelabert, que l'Ajuntament l'estava investigant. Així ho explicà la mateixa Gelabert al batle Josep Oliver Rebassa (PP) a la primera reunió que mantingueren dins l'Ajuntament després de descobrir que el compte municipal es trobava en números vermells.

Aquest és un dels detalls que revelà el batle Oliver a la declaració que féu davant el jutge la passada setmana, segons han confirmat fonts de la investigació.

El batle explicà al fiscal el contingut de les quatre reunions que tingué amb la treballadora municipal des que les primeres investigacions internes començaren a apuntar cap a Martina Gelabert com a responsable del desfalc. Segons explicà el batle, des del primer moment la recaptadora municipal negà que s'havia apropiat dels doblers de l'Ajuntament tot i que es mostrà disposat a pagar per tal d'evitar que els treballedors del banc sofrissin les conseqüències.

Martina Gelabert continuà negant la seva implicació al desfalc fins el darrer moment, segons explicà el batle Oliver al jutjat d'Inca. Fins i tot Martina Gelabert continuà negant el desfalc a la darrera reunió que mantingueren la treballadora, el batle Oliver, el regidor d'Hisenda, Guillem Fuster, i el secretari accidental, un dia abans que l'escàndol sortís a la llum. Tot i això, continuà dient que tornaria els doblers del desfalc. Per altra banda, el fiscal del cas, Pedro Horrach, confirmà ahir que «segurament aquesta setmana el banc remetrà al jutjat tota la documentació que li han requerit».

Les declaracions dels nous testimonis s'ajornaran fins a la propera setmana perquè el jutjat número dos d'Inca aquesta setmana està de guardia i ambdues funcions són difícilment compatibles.

El fiscal del cas explicà també que les declaracions dels nous testimonis duraran possiblement diverses setmanes ja que seran moltes les persones que aniran a declarar en referència al cas i s'hauran compatibilitzar les agendes. S'espera que prestin declaració una altra vegada els tres darrers batles a més del regidor d'Hisenda, Guillem Fuster (UM), els secretaris municipals i els treballadors del banc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.