cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

Pere A. Serra: «El Balears és una aventura difícil, però necessària»

El president-editor parlà a Canal 4 dels inicis d'aquest periòdic


Els desè aniversari de Diari de Balears continua sent actualitat.

El president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra, i el director del rotatiu, Miquel Serra, varen ser convidats ahir per Canal 4 per comentar els inicis de l'única capçalera diària en català que s'edita a les Illes.

Pere A. Serra va reconèixer que, gairebé de manera improvisada, decidí convertir l'antic «Baleares» en «Balears». Tanmateix, qualificà d'«aventura difícil, però necessària, la iniciativa de publicar un diari en la nostra llengua. L'editor assegurà que DdB li havia generat moltes satisfaccions. Com a exemple, esmentà la creu de Sant Jordi que va rebre de mans de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, només mesos després que el diari començàs a caminar.

A l'hora d'elegir els moments dramàtics d'aquests deu anys de vida, Pere A. Serra recordà la mort de Pep Melià, col·laborador «entusiasta» de DdB, que definí com «intel·lectual de primera categoria».

Serra augurà llarga vida al Balears i lloà la «il·lusió» i la feina desenvolupada per l'actual director. Precisament, Miquel Serra, que fou entrevistat en directe als estudis de Canal 4, recordà que les dificultats de treure cada dia una publicació en català són majors. En aquest sentit, assegurà que DdB és «una aposta valenta per ca nostra».

Miquel Serra també parlà de futur i garantí la pervivència de DdB a una societat que, a poc a poc, ha de conèixer més i millor la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.