No quedar a casa, aprofitar el temps lliure de manera satisfactòria i no perdre el contacte social. A partir d'aquestes i d'altres premisses, l'Ajuntament de Manacor ha impulsat la creació d'una associació de la segona edat a la ciutat.
L'associació va destinada a persones d'entre 40 i 65 anys d'edat del municipi de Manacor i realitzarà activitats semblants a les que organitzen les agrupacions de la tercera edat. D'aquesta manera, s'organitzaran excursions, cursos, activitats de passatemps o viatges, entre qualsevol de les múltiples iniciatives que puguin sortir.
El delegat de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor, Rafel Nicolau, ja s'ha posat en contacte amb un grup de gent per impulsar aquesta associació. Una vegada constituïda, se cercarà un local on l'entitat pugui dur a terme les seves reunions o actes i començarà a caminar de manera completament autònoma. En aquest sentit, Nicolau assenyalà que «nosaltres l'hem impulsada, però després funcionarà de manera independent; tindrà l'ajuda anual de l'Ajuntament com qualsevol altre associació». La coordinació d'activitats o altres iniciatives es realitza a través de S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca.
Nicolau explicà que el motiu d'aquesta nova entitat és perquà «ens pareix necessari que la gent no quedi a ca seva i sobretot a partir dels quaranta anys, ja que si ho fan aquesta edat quan siguin gran és molt difícil que mudin d'hàbit». En aquest sentit, el regidor afegí que «si de joves ja han après a relacionar-se o a participar en els cursos que s'ofereixen, quan siguin grans resultarà molt més fàcil que hi participin i que es relacionin. El motiu és que tindran més esperança de vida, perquè s'ha demostrat que aquesta s'acurça si una persona no surt».
Aquesta classe d'agrupacions ja s'ha impulsat en altres municipis amb resultats d'allò més positius, perquè els beneficis personals que se'n puguin treure tenen també una part social, la d'afavorir la dinàmica de tot el municipi amb el foment d'activitats. I, de fet, beneficia d'una manera molt especial una àmplia franja d'edat a la qual no se solen dedicar tants d'esforços com als joves o a la tercera edat, que reben en efecte el suport de les institucions per organitzar les seves propostes.