Segurament vos ha passat, o heu vist que li succeïa a un altre usuari, que en pujar al bus de l'EMT, com que no portàveu un bitllet d'una quantitat inferior als deu euros, el xofer us ha fet baixar del vehicle i us ha indicat que anàssiu a descanviar.
Això pot semblar injust si la feta ocorre a una hora de la nit en què no hi ha cap establiment comercial obert i no es disposa de quantitats inferiors. El cert és que els conductors dels autocars en donen molt, de canvi, al llarg del dia i no poden dur tant de doblers a sobre.
El reglament municipal que regula el funcionament dels vehicles de l'EMT contempla aquest punt. Per tant, els viatgers que es trobin en aquests casos, dependran de la bona voluntat d'algun usuari que els vulgui pagar el tiquet.
Precisament el ple municipal d'aquest mes aprovà el reglament del transport col·lectiu urbà que han de tenir totes les ciutats grans.
Aquests és un dels altres punts que regula el reglament. L'ordenança municipal anterior prohibia als usuaris de l'EMT parlar per telèfon mòbil mentre viatjaven amb el bus. L'origen d'aquesta prohibició partia del fet que les autoritats municipals trobaven que, davant una frenada o un gir brusc, els viatgers podien caure per estar despistats en la conversa.Amb el reglament aprovat aquesta setmana queda suspesa la dita prohibició. El punt diu que «com que tanmateix a nivell social és molt mal de fer portar a terme aquesta limitació, no té sentit prohibir una cosa que difícilment es pot aplicar». Juntament amb això, s'aprovaren tota un sèrie de drets i deures, tant dels ususaris com dels conductors de l'empresa municipal de busos.
La línia 5
En el mateix ple també s'aprovà per unanimitat una proposta del PSOE que instava el govern municipal a estudiar augmentar les freqüències de la línia 5. Aquesta línia és la que va a Son Dureta i, com que té molts d'usuaris, els socialistes pensen que s'hauria de millorar.