algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El Govern incorpora 277 policies turístics per a la temporada d'estiu

Es distribuiran a 57 municipis illencs i la inversió serà de 3,7 milions

El Govern incorporarà a partir de l'1 d'abril 277 policies turístics, 77 més que l'any passat, a 57 municipis de l'Illa amb l'objectiu de garantir la seguretat ciutadana durant la temporada d'estiu, ja que es registra un important increment de la població, segons informà el conseller d'Interior, José María Rodríguez.

A aquest projecte s'hi destinen 3,75 milions d'euros, un 75 per cent dels quals prové del Govern i la resta dels diferents municipis. La Policia turística s'instaurà l'any 2004, amb una primera promoció de 129 agents que realitzaren un curs específic.

En canvi, els efectius d'enguany han rebut 800 hores de formació a l'Escola Balear d'Administració Pública i tenen les mateixes funcions que la Policia Local.

En aquest sentit, Rodríguez assenyalà que la intenció és que els policies turístics després tinguin la possibilitat de concursar per ocupar places de policia local. De fet, dels formats el 2005 només 80 continuaran aquesta temporada, la resta s'han incorporat al cos de local. Pel responsable d'Interior, allò idoni seria que cada any sortissin 100 places a local que els agents turístics poguessin cobrir després d'estar 1 o 2 anys al seu cos.

Dels 277 agents turístics, 197, 49 més que 2005, aniran a Mallorca, amb especial atenció a Palma i a la Platja de Palma, on se'n destinaran 36. Per a Menorca seran 32, 12 més, distribuïts en 8 municipis; i a Eivissa i Formentera seran 16 més en relació a 2004, fins a un total de 48 a 6 municipis.

Dissabte s'entregarà als policies turístics la seva titulació, en un acte al qual assistirà el president de l'Executiu balear, Jaume Matas.

Rodríguez destacà que des de juliol de 2003 s'han incorporat a la Policia local i turística 715 nous agents, una xifra que segons ell demostra «l'ingent esforç» que es relitza per garantir a residents i turistes un «servei efectiu i pròxim a les necessitats a què hem de fer front». I afegí que no sols es potencien els recursos humans, sinó que també s'han realitzat inversions substancials en mitjans, com la dotació de 108 cotxes i 121 motos, que han contribuït a la modernitazació del parc mòbil de les Illes.

El cos de la Policia turística de Balears és únic a Espanya, tot i que comunitats com Madrid tenen iniciatives similars i d'altres com Múrcia estan estudiant el model illenc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.