cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

UM s'uneix a l'oposició i demana a Matas una cita per tancar l'Estatut

La ponència no ha consensuat ni el finançament ni les competències

R.GALLEGO/EFE. Palma.
Unió Mallorquina, PSM i Esquerra Unida-Els Verds demanaren ahir al president del Govern balear, Jaume Matas, que convoqui totes les formacions política per tancar la reforma de l'Estatut.

D'aquesta manera s'afegeixen a la petició que realitzà dimarts passat la portaveu del PSIB-PSOE, Francina Armengol, que donà per bloquejats els treballs de la ponència parlamentària «davant les permanents tècniques dilatòries que fa servir el portaveu del grup popular, Joan Huguet.

La socialista considera que el cap de l'Executiu és l'únic per part del PP que pot fer avançar les negociacions que haurien de culminar en una nova norma marc.

La ponència, que ahir va viure una altra reunió improductiva, no ha estat capaç de consensuar les qüestions cabdals de la reforma, com ara el finançament autonòmic, la carta de drets i deures dels ciutadans, les competències que ha d'assumir la CAIB, l'organització i les trnasferències de l'administració de justícia o el model audiovisual. Temes sobre els quals, segons Armengol, el grup parlamentari del PP «encara no s'ha pronunciat».

Huguet, per la seva banda, assenyalà que el seu partit analitzarà amb Matas la situació de les negociacions, però augurà que el president del Govern, «que sempre s'ha mostrat favorable a mantenir aquestes trobades, no posarà objeccions a la realització d'un nou conclave. De totes maneres, Huguet adverteix que és el president balear qui ha de fixar la data d'aquesta cita amb els grups o els partits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.