algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Cort presenta una campanya per instar els joves a 'evitar' el botelló

Cinc mil díptics, 500 cartells i 300 anuncis de ràdio difondran el missatge

«Tu ho pots evitar» és el lema de la campanya que Cort ha llançat per dissuadir els joves de la pràctica del botelló. Coordinada des de l'àrea d'Esports i Joventut, la iniciativa es difondrà a través de 5.000 fullets informatius, 500 cartells i 300 anuncis de ràdio, alguns dels quals adoptaran un format exclusiu en les emissores de radiofórmula.

Rafel Duran, portaveu del PP a l'Ajuntament i regidor de l'àrea d'Esports i Joventut, presentà ahir als mitjans el contingut d'una campanya que alerta del «consum abusiu de l'alcohol i de les greus conseqüències que pot tenir sobre la salut i la conducta dels joves». Mal de cap, vòmits, relacions sexuals de risc, bregues i accidents de trànsit són alguns dels advertiments que es fan.

Duran explicà que la iniciativa té un caràcter dissuasori i s'orienta tant cap a la macroconvocatòria de dia 8 d'abril com a la resta de trobades que cada cap de setmana tenen lloc al passeig marítim de Palma.

El regidor conservador assenyalà que la iniciativa municipal, condicionada per l'alarma social i empresarial que ha provocat aquesta moda, anirà acompanyada d'un estudi sobre el fenomen del botelló a Palma, que es farà des de l'Observatori de la Realitat Juvenil. Mitjançant enquestes i entrevistes, devers 30 voluntaris de la Creu Roja, Fundació Esplai de les Illes i estudiants de psicologia de la UIB, l'Ajuntament intentarà esbrinar les motivacions que indueixen els joves a fer botelló, com també la manera que tenen d'organitzar-se i fer arribar a tothom les seves convocatòries.

Així mateix, l'estudi vol descobrir la percepció de risc que es té i les alternatives que es coneixen a aquesta moda. En total es faran 500 enquestes el 8 d'abril, les quals vendran seguides d'una altra enquesta telefònica per conèixer la percepció social d'aquest fet. Les conclusions de l'estudi es presentaran a finals de maig, amb motiu de la setmana de l'esport i de la joventut. De moment, Cort aposta per informar els joves, alhora que prepara un dispositiu policíac per controlar els actes d'abril a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.