algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

L'any 2002, amb Andreu Matas de batle, fou el de més irregularitats

La quantitat treta durant aquest temps puja a un total de 161.965 euros

C.M./M.N./J.M.Sineu.
Una interpretació més a fons de les xifres de l'auditoria del presumpte desfalc de les arques municipals de Sineu permet comprovar que el 2002, any en què governava Andreu Matas, de Sineuers Independents, es produïren «moviments irregulars» a través dels quals s'arribaren a extraviar fins a 161.965,87 euros. Aquest fou l'any en què s'arribaren a extreure de manera irregular més diners. Les xifres facilitades pel batle, Josep Oliver (PP), i pel regidor d'Hisenda i tresorer, Guillem Fuster (UM), apunten com a possible culpable la funcionària de recaptació de tributs de la Sala.

L'escàndol del presumpte desfalc detectat al compte de recaptació -que es remunta a l'any 1999- sembla que s'inicià durant el mandat de Josep Oliver (UM), en pacte amb el PP. Continuà amb Andreu Matas al front de l'Ajuntament, i no ha acabat fins a finals de 2005, quan l'actual batle, Josep Oliver (PP), que governa amb pacte amb UM, decidí encarregar l'auditoria.

Sens dubte una de les preguntes que es feien ahir dematí els sineuers durant el mercat setmanal era «què passà abans de l'any 1999 amb aquesta caixa?». I és que una auditoria ja aconsellà el 1999 que es controlassin amb més cura els moviments.

Un dels veïns, Llorenç Florit, assegurà ahir que «tothom s'estranyava que una dona que feia feina a l'Ajuntament tengués tantes propietats, entre finques de camp, terrenys per la península i edificacions per Sineu». D'altra banda, Llorenç Florit també apuntà cap al secretari, que ara es troba de baixa, i digué que «pareix que el secretari també haurà de declarar». Respecte del banc, Crèdit Balear, Florit precisà que «no s'entén aquesta actuació».

Foren molts els veïns de la localitat que destacaren l'actuació del batle Josep Oliver (PP) de dimarts, quan explicà davant el poble els resultats de l'auditoria. «Ha demostrat tenir un bon cor i ha volgut netejar les coses», digué un veí.

Altres persones es mostraren més escèptiques amb el cas: «Segur que d'aquí a tres mesos ningú no se'n recordarà». «Estam acostumats que, passi el que passi, amb el temps pareixerà que no ha passat res i al final no hi haurà culpables», digué ahir Miquel Coll.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.