muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Educació negociarà el percentatge de cada llengua al decret trilingüe

Jaume Juan anuncia l'inici d'una ronda de reunions amb els afectats

El director general d'Administració Educativa, Jaume Juan, assegurà ahir que la Conselleria «està disposada a negociar els percentatges de català, castellà i anglès amb què s'aplicarà el projecte de decret de trilingüisme».

Juan reconegué que si existeix una forta oposició als tants per cents que ara recull el decret, el 33% per a cada llengua, «es poden modificar, hem elaborat un decret obert», a més, afegí que «crec que les posicions es poden apropar fàcilment».

Amb aquesta finalitat, va anunciar l'imminent inici d'una sèrie de reunions amb els sectors afectats, com Consell Escolar, directors, sindicats...

Precisament, STEI-I, FETE-UGT i FE-CCOO han remès una carta al conseller d'Educació, Francesc Fiol, en la qual reclamen «l'obertura immediata d'un procés de negociació, que ja formularem amb una resolució aprovada pel ple de la Junta de Personal Docent no Universitari el novembre».

Els sindicats estarien a favor de «la implantació progressiva d'una tercera llengua si es fes respectant el decret de mínims, en condicions d'equitat per a tots els centres i amb un vertader pla de formació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.