algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Balears serà seu del futur centre tecnològic per al transport aeri

La iniciativa ve de l'Associació de Companyies Aèries i obrirà per l'estiu

Les Balears es perfilen com a seu per al futur centre tecnològic d'innovació del sector aeri, que ha impulsat l'Associació Espanyola de Companyies Aèries -AECA-, presidida per Felipe Navío, i que segons les previsions serà una realitat a principi d'estiu.

Navío i el conseller d'Economia del Govern balear, Lluís Ramis d'Ayreflor, presentaren l'estudi de viabilitat del projecte que ubicarà a l'Arxipèlag algunes de les oficines de referència, si bé altres comunitats com Madrid també han mostrat interès a tenir-ne seus complementàries.

L'objectiu és que s'hi analitzin temes de seguretat, gestió aeroportuària, sostenibilitat mediambiental, el foment de l'activitat de les companyies aèries, l'aplicació de les noves tecnologies i la formació dels professionals.

El centre començarà a funcionar a les oficines d'AECA, a Son Bonet, però en el futur es podria situar al Parc Bit. Navío no pogué concretar el pressupost del primer any, ja que dependrà dels convenis de col·laboració que espera firmar amb les administracions públiques. En aquest sentit, assegurà que la idea és que l'entitat s'arribi a autofinançar amb les vendes de serveis i d'estudis que proporcioni als seus associats i clients, tot i remarcar que també hi seran necessàries ajudes de les institucions públiques.

Ramis expressà l'interès del Govern per col·laborar en la constitució d'aquest centre a través de la convocatòria d'ajudes per a serveis tecnològics, en el marc del Pla de ciència, tecnologia i innovació. De fet, considerà que es tracta d'un sector clau per a les Balears per la seva condició d'arxipèlag i pel pes del turisme en la seva activitat econòmica.

Navío expressà una gran satisfacció per les perspectives de creixement significatiu en el nombre de vols durant la temporada alta a les Illes, i es referí a l'optimisme «contingut» de les aerolínies sobre el compliment de tals previsions. Respecte de les companyies de baix cost, declarà que l'Associació ha gestionat algunes ajudes de les institucions públiques perquè es tracta de casos aïllats, però que aquestes subvencions s'haurien de generalitzar, guanyar en transparència i adjudicar-se en concurs públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.