cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Els serveis d'emergència realitzen tres nous rescats de muntanya a Mallorca

En les darreres 48 hores s'han efectuat cinc sortides per ajudar excursionistes en dificultats

66114
Efectius dels Bombers de Mallorca dels parcs d'Inca i Sóller participaren en els rescats.
Amb l'arribada de la primavera s'han disparat les sortides dels grups de rescat de muntanya de la Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca per socórrer excursionistes. Durant les darreres hores, s'han realitzar tres actucions més al torrent de Mortitx, a sa Costera i al puig Major.

Diumenge a vespre, cap a les 22.00 hores, una dona avisà de la desaparició d'una amiga seva per la zona de Bàlitx. Des de l'112 es mobilitzà els serveis d'emergència i s'inicià la recerca de la desapareguda, Francine Defert, de 53 anys i de nacionalitat francesa. Segons pareix, havia sortit d'excursió amb la seva amiga del mirador de ses Barques fins a Bàlitx d'Avall. Quan arribaren en aquesta finca, Francine decidí continuar pel coll de Biniamar cap a sa Costera, mentre que la seva amiga tornà al mirador. A les 22.00 hores, com que veia que encara no havia tornat, decidí informar-ne.

La recerca se suspengué a la una i mitja de la matinada i es reprengué a primera hora del matí, amb la col·laboració de la Policia Local i la Creu Roja de Sóller. Capa a les 08.30 hores, l'excursionista fou localitzada per l'helicòpter de la Guàrdia Civil a la zona de sa Costera. La dona es trobava en estat de «xoc» i presentava diverses lesions, per la qual cosa fou traslladada a Son Llàtzer.

D'altra banda, a la una i mitja també es comunicà que cinc persones -tres al·lotes i dos joves- que tenien previst recórrer tot el torrent de Mortitx no havien tornat als seus domicilis. Els serveis de rescat de la Guàrdia Civil i els Bombers anaren cap al torrent, al terme de Pollença, per procedir a la recerca del grup format per Aina M.C., Aina S.Q., Gemma M.S., Toni M.O. i Miguel Àngel T.L., quatre de Pollença i un de Palma. Els excursionistes foren trobats descansant al principi del primer ràpel i afirmaren que, com que s'havia fet fosc i no duien llum, havien decidit esperar l'endemà per tornar.

Tots es trobaven en bon estat de salut, encara que presentaven símptomes d'esgotament i de deshidratació. Els rescatadors els ajudaren a remuntar el torrent i la intervenció es donà per finalitzada passades les quatre i mitja de la matinada, segons informà el Centre d'Emergències 112.

El tercer dispositiu es posà en marxa ahir a les 14.25 hores, arran de la telefonada d'un home que era d'excursió pel puig Major. L'home, de 75 anys i natural de Mallorca, havia agafat menjar i beguda per al trajecte, però se sentia esgotat i demanà ajuda perquè no podia continuar.

Diumenge dematí també fou rescatat un alemany de 54 anys que s'havia perdut a la zona de Mortitx dissabte a vespre, i que diumenge horabaixa va ser necessari auxiliar un home de 36 anys per una caiguda a prop del refugi del gorg Blau.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.