algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Crespí optarà a la presidència del PSM i Sansó a la secretaria general

El candidat deixarà la batlia de Santa Eugènia després del Congrés


El cap de llista del PSM a les autonòmiques del 2007, Mateu Crespí, aspira a ser elegit president del partit durant el congrés que tindrà lloc a finals del mes de maig.

D'aquesta manera, el guanyador de les passades primàries substituiria en el càrrec el batle de Vilafranca, Jaume Sansó, que podria ocupar la secretaria general una vegada que Gabriel Vicens ha anunciat que no es presenta a la reeleció.

Aquesta és almanco l'estratègia dels antics renovadors de la formació. Una estratègia que té dos objectius principals: per una banda, el control intern de l'organització, que lideraria Sansó; per l'altra, aconseguir una major projecció pública de Crespí des de la presidència -un càrrec rellevant, però que no exigeix una extensa dedicació de portes endins-.

Tanmateix, i també amb la intenció d'alleugerir-lo de responsabilitats, el candidat presentarà la seva dimissió com a batle de Santa Eugènia, càrrec que exerceix des de fa una dècada. La formalització de la seva renúncia es realitzaria una vegada finalitzat el congrés nacionalista.

Una de les incògnites que continuen sense aclarir-se de cara a la cita clau del pròxim maig fa referència al nombre de llistes que es presentaran. En aquest sentit, la seguretat i les certeses del corrent renovador esdevenen en escenari de dubtes de la facció «oficialista», encara majoritària a l'Executiva i al Consell de Direcció Política.

Autodescartat Vicens, l'ala més esquerrana del PSM mira al seu voltant sondejant la possibilitat de plantejar batalla amb una altre aspirant a secretari general. Ara per ara, emperò, l'opció que es presenti una única candidatura està cobrant força.

Un altre dels interrogants del congrés rau a comprovar el paper que hi jugaran «històrics» del nacionalisme illenc, com ara l'actual portaveu parlamentari del partit, Pere Sampol, o l'exsecretari general Mateu Morro, qui precisament reaparegué en el darrer Consell de Direcció Política, que va tenir lloc a Algaida el febrer passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.