algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Agricultura distribueix per tot les Balears 280 equips d'alta protecció contra la grip aviària

Es tracta d'una mesura preventiva, ja que les anàlisis realitzades a les aus han estat sempre negatives

La Conselleria d'Agricultura i Pesca està repartint 280 equips d'alta protecció contra la grip aviària entre les institucions que estan encarregades a cada Illa d'actuar en cas que es trobi un brot del virus N5H1.

Els equips estan dotats de mascaretes FFT2 amb autofiltrant, semblants a les mascaretes que fan servir els cirurgians en les operacions; guants de nitril; ulleres protectores amb panoràmica; granotes d'un sol ús amb caputxa; calces per a les botes d'un sol ús, i altres instruments per evitar el contagi durant la manipulació d'aus infectades.

Dels 280 equips, 150 estan en possessió de l'Institut Balear d'Agricultura i Seguretat Animal (IBABSA) a Mallorca; 20 més estan en possessió de la delegació de la Conselleria d'Agricultura a Menorca; altres vint en mans de la delegació de la Conselleria a Eivissa; un centenar més són en possessió del Consell Insular de Menorca i 30 més en mans del Consell Insular d'Eivissa.

Així i tot, s'ha de dir que de les més de 300 analítiques realitzades a les mostres d'aus agafades, cap d'aquestes ha resultat positiu al test del virus H5N1. En aquest sentit, la distribució d'aquests equips és una mesura preventiva, tot i que també és cert que segons la Conselleria de Medi Ambient durant la primavera augmenta la probabilitat que arribin a les Balears aus migratòries contagiades. De fet, el principal flux migratori prové de l'Àfrica Occidental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.