cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

L'auditoria investiga els moviments fets al compte que l'Ajuntament té en «Es Crèdit»

La Conselleria d'Interior ja ha nomenat l'instructor que fiscalitzarà els resultats

72502
Imatge de la façana de la sucursal del Banc de Crèdit Balear, al carrer Major de Sineu. | M.N.

M.NADAL/LL.PLANAS.Sineu.
Els treballs de l'auditoria sobre el presumpte desfalc d'uns 400.000 euros realitzat a les arques municipals de l'Ajuntament de Sineu se centren en els moviments de doblers que s'han realitzat des de 1999 al compte que el Consistori té a la sucursal del Banc de Crèdit Balear «Es Crèdit» de la localitat, ubicada al carrer Major, i en la funcionària que s'encarregava de la recaptació de tributs.

Per la seva part, la Conselleria d'Interior del Govern ja ha designat un instructor que serà l'encarregat d'avalar els resultats de l'auditoria i decidir, en cas que hi vegi delicte, si el presumpte desfalc es du a la Fiscalia.

Com ja informà aquest diari en la seva edició d'ahir, l'Ajuntament de Sineu es planteja prendre mesures contra els responsables de la sucursal del Banc de Crèdit Balear si es confirma que permeteren fer moviments de doblers municipals a aquesta funcionària, que en cap cas tenia autorització per disposar dels doblers ingressats.

El passat mes de novembre els responsables municipals tingueren sospites sobre l'actuació de la treballadora encarregada de la recaptació de tributs, i per això s'ordenà que a partir d'aquell moment els ciutadans ingressassin els doblers al banc, sense passar per la «caixa» de l'Ajuntament.

Aquesta funcionària es troba ara de baixa des que els responsables municipals li comunicaren les investigacions sobre ella i els moviments realitzats a la sucursal bancària. La resta de treballadors municipals demanaren ahir a través d'un escrit «que no es fiqui tothom en el mateix sac».

Segons fonts municipals, durant la propera setmana se sabran els resultats de l'auditoria que durant aquests dies du a terme i analitza un economista de Palma. Una vegada que l'Ajuntament de Sineu tingui els resultats de l'estudi econòmic, es donaran aquests resultats a l'instructor, que els estudiarà, verificarà que s'adapten a la realitat i els avalarà. Serà després quan el batle de la localitat, Josep Oliver (Partit Popular), ha anunciat que presentarà els resultats davant els mitjans de comunicació «i explicaré pesseta per pesseta la destinació dels diners des de l'any 1999», data en què se sospita que es començaren a treure els diners irregularment, ja que no es demanava cap firma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.