algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

El jutge admet a tràmit la denúncia contra ASI i Rabasco pel joc sexista

Obre diligències prèvies a petició d'un grup de dones del municipi

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha admès a tràmit la denúncia interposada per un grup de dones de Llucmajor contra l'Agrupación Social Independente (ASI) i el seu president i portaveu a l'Ajuntament d'aquest municipi, Joaquín Rabasco, per haver mantingut a la plana web d'aquest partit un videojoc sexista i violent, en el qual es plantejaven fins a «vint maneres diferents de matar una dona».

Aquest grup de dones, que és el mateix que organitzà el gener passat una multitudinària manifestació de repulsa al poble per aquest fet, amb el lema «No ens deixam matar ni en broma», denuncià ASI i el seu president, considerant que amb la inclusió del videojoc a la web s'havia fet apologia de la violència contra les dones. Una vegada admesa a tràmit la denúncia, les dones confirmaren ahir als jutjats de Palma les seves intencions, d'acord amb el requeriment del jutge per obrir diligències prèvies.

Catalina Font manifestà ahir mateix que «el col·lectiu de dones de Llucmajor que ens organitzàrem per convocar totes les accions de repulsa decidírem que havíem d'acabar la nostra feina als jutjats, perquè aquesta qüestió no quedi impune». Font recordà, com publicà aquest diari el gener passat, que el videojoc es mantingué a la web d'ASI fins a un mes i mig després que l'Institut Balear de la Dona es dirigís per carta a Joaquín Rabasco advertint-li d'aquesta circumstància i instant-lo a retirar-lo. Rabasco respongué fent befa de la carta perquè era escrita en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.