cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Cirer passarà pel «sedàs» ideològic del PP el futur pla de normalització

La batlessa no posa terminis al document per promocionar el català

El futur pla de normalització lingüística encara ha de passar pel «sedàs» ideològic del PP. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, comentà que treballa per convertir en un «document definitiu» allò que ara només és un «esborrany» sobre la promoció de la llengua catalana. Tot i que alertà ahir que s'haurà de sotmetre a «la ideologia i els compromisos» dels conservadors amb la ciutadania.

En el pròxim ple municipal del dia 30, s'havia de procedir a l'aprovació del pla de normalització lingüística de Palma. Tot i l'ampli consens obtingut amb els grups polítics de Cort, institucions públiques i entitats socials, Cirer decidí recular en el darrer moment -«per pressions de la ultradreta», denuncià l'oposició- i optà per fer enrere tots els acords compromesos pel regidor de Cultura, Rogelio Araújo.

Ara, l'equip de govern de la Sala estudia el «pla Araújo» de normalització lingüística i elabora propostes per adequar-lo als criteris ideològics i als compromisos electorals del PP. Un període d'al·legacions tancat als regidors que ja ha rebut les crítiques de l'Obra Cultural Balear (OCB), que ho considera senzillament «escandalós».

A través d'un comunicat, l'OCB demana a la batlessa «que deixi de fer comèdia amb el pla i l'aprovi en el proper ple. Fa més de dos anys que feim hores de reunions amb l'objectiu de complir un acord de ple i ara Cirer se'n vol fer la desentesa. No ens agradaria arribar a la conclusió que ens ha fet perdre el temps a tots els qui hi hem participat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.