nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Consell negocia amb FCC ampliar-li la concessió del túnel

La institució ha d'indemnitzar la concessionària amb vuit milions d'euros

CARMEN RUÍZ.Palma.
El Consell de Mallorca negocia amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) l'ampliació de la concessió del túnel de Sóller. Aquesta seria l'única manera per a l'organisme insular d'executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que condemnava el Govern a indemnitzar l'empresa concessionària pel retard i els modificats en l'execució del projecte.

La sentència es va dictar a mitjans de l'any passat contra el Govern, però aquesta ha estat heretada pel Consell després d'assumir les competències en matèria de carreteres. Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, va xifrar ahir en 8 milions d'euros la quantitat amb la qual s'ha de compensar la concessionària si es comptabilitzen els canvis del projecte, interessos i lucre cessant. «El Consell vol prolongar la concessió perquè no tenim capacitat financera per afrontar aquesta quantitat», va indicar a aquest diari.

Els tècnics determinaran el període a prolongar la concessió, encara que s'estima que seran entre 5 o 6 anys. La concessió del túnel es va atorgar el novembre de 1988, però la inauguració d'aquest no va tenir lloc fins a febrer de 1997. La concessió es va aprovar per 28 anys i finalitza el 2016.

Aguiar va manifestar que és partidari de resoldre tots els contenciosos que la concessionària mantenia amb el Govern. «L'objectiu que ens marcam és arribar a un acord i tancar tots els problemes», va destacar Aguiar, qui va subratllar les bones relacions amb la concessionària.

Jordi Ferrer, gerent de la concessionària Túnel de Sóller, de la qual Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) és majoritària, va expressar la seva prudència entorn de les negociacions i va destacar també la bona voluntat d'arribar a un acord.

L'empresa que explota la concessió del túnel va presentar un recurs el desembre de 1998 per reclamar una indemnització pel sobrecost que havia suposat el retard de l'obertura de l'obra per decisions adoptades per l'Administració competent, que en aquell moment era el Govern. Les obres havien de concloure el desembre de 1990.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.