algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El batle de Sineu encarrega una auditoria per investigar un «forat» de doblers públics

El desfalc s'hauria produït en els darrers anys i estaria entorn dels 400.000 euros

58704
Imatge del ple celebrat a l'Ajuntament de Sineu el mes de febrer de 2005.

R.G./LL.P. Palma.
El batle de Sineu, Josep Oliver Rebassa (PP), ha encarregat una auditoria externa per investigar un possible desfalc de 400.000 euros a l'Ajuntament del municipi.

Les irregularitats comptables es podrien haver produït des del 1999. Segons els primers indicis, aquest «forat» seria responsabilitat d'un membre del cos funcionarial del Consistori.

De totes maneres, des de la Sala es vol mantenir una precaució exquisida fins que l'estudi de l'empresa auditora determini les causes del desfasament comptable i, sobretot, fins que esbrini fins a quin punt el «desviament» de les partides públiques es pot justificar.

Una altra de les incògnites que hauran d'aclarir les investigacions empreses és si qualque empleat de l'entitat bancària on es dispositaven els doblers estava al corrent de les presumptes operacions delictives.

A Sineu, l'assumpte està ocasionant un gran rebombori i les especulacions sobre el presumpte culpable s'han disparat als darrers dies. Els reponsables de l'Ajuntament han apel·lat a la discrecció d'ençà que varen començar a comprovar les esmentades irregularitats, però finalment la «notícia» ha acabat sent de domini públic.

Aquest forat a les arques municipals suposa un cop dur per a l'Ajuntament, que a part de les mancances pressupostàries que de forma generalitzada pateixen els pobles del Pla, és una institució que en els darrers anys travessa una greu situació d'endeutament.

Cal recordar que l'Ajuntament ha viscut una convulsió política des de l'any 1999, moment en què haurien començat les irregularitats ara investigades. Aquell any PP i UM formaren equip de govern, trencat dos anys després per la cap de llista popular, que protagonitzà un cas de transfuguisme per governar amb l'oposició. L'any 2003, PP i UM, encapçalats al municipi per dos cosins germans, tornaren a pactar.

El batle de Sineu sospita d'un desfalc de 400.000 euros a l'Ajuntament<

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.