algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

L'oposició acusa el PP de recular en la llengua per ordre de la ultradreta

L'equip de govern Cirer rebutja el domini .cat per a la web institucional

Els grups municipals del PSOE, EU-EV i el PSM coincidiren ahir a acusar el PP de recular en matèria de català «per ordre dels sectors més ultradretans del partit». El pla de normalització lingüística es troba, ara mateix, pendent de les al·legacions que hi pugui presentar l'equip de govern conservador de Catalina Cirer, fet que trenca el consens polític i social aconseguit en la seva redacció.

De fet, l'oposició lamentà que després d'haver acordat aquesta normativa amb tots els grups polítics i les institucions de prestigi com la UIB o l'Obra Cultural Balear, es malmeti la tasca del regidor de Cultura, Rogelio Araújo, i es modifiqui el text pactat entre tots. A més, el PP ja ha expressat el seu rebuig a incorporar el domini .cat a la plana web de la Sala.

El portaveu del PSOE, Antoni Roig, afirmà que «el PP no s'ha caracteritzat mai per la defensa de la llengua i la cultura catalanes. El decret del trilingüisme, els premis Ciutat de Palma en castellà i, ara, aquesta reculada són una mostra de la involució del PP».

Per la seva banda, Eberhard Grosske, portaveu d'EU-EV a Cort, comentà que «sembla que la unanimitat obtinguda està compromesa pel fet que el grup municipal haurà de revisar el text i, eventualment, introduir-hi modificacions». Grosske denuncià el caràcter insòlit i absurd d'aquesta situació.

Per acabar, el portaveu del PSM, Pere Muñoz, assenyalà que «la rectificació del PP respon a la pressió dels sectors ultradretans del mateix partit». Així mateix, recordà l'oposició de l'equip de govern a incorporar el domini .cat perquè, entre altres qüestions, «no ho consideren una prioritat».

El pla de normalització lingüística de Palma no es durà al pròxim ple del dia 30. La batlessa, Catalina Cirer, ha ajornat sine die la seva tramitació.

De moment, la proposta està en mans dels regidors del PP, els quals tenen un termini inicial de dues setmanes per llegir-lo, fer consultes i formular totes les seves propostes.

En teoria, la passa següent seria l'aprovació inicial del pla per la Junta de Govern, l'obertura d'un període d'exposició pública i el vistiplau final pel ple. Però aquesta fase, ara per ara, és una incògnita i la majoria de grups de l'oposició tem que acabi com les famoses guies d'informació sexual per als joves, és a dir, en un calaix de Cort. Sobre això, Araújo es mostrà molt tranquil i demanà «prudència» als grups.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.