algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Pitarch: «El Cas Mena fou puntual i ara a l'Exèrcit hi ha normalitat»

El tinent general Pitarch, cap de la força terrestre, fou ahir a Palma

El cap de la força terrestre de l'Exèrcit, Pedro Pitarch, assegurà ahir a Palma que l'ambient dins de les forces armades «és de normalitat» i que la polèmica protagonitzada pel seu antecessor en el càrrec, el tinent general José Mena, fou «un cas puntual que en el seu dia va resoldre el Govern».

«En cap moment hi ha hagut un ambient estrany» afirmà Pitarch a les preguntes sobre la destitució de Mena, després de les seves crítiques sobre l'Estatut de Catalunya. El nou cap de la força terrestre realitzà aquestes declaracions amb motiu de la seva visita a la Comandància de Balears.

Al contrari que Mena, Pitarch declinà oferir la seva opinió sobre l'Estatut i assegurà que es tracta d'un tema «essencialment polític, que s'està debatent en el Congrés dels Diputats». Passi el que passi amb aquest tema «l'Exèrcit farà el que ordeni el Govern, que és qui mana», afegí el tinent general. També desistí de fer declaracions sobre la guerra d'Iraq, encara que afirmà que «la intervenció espanyola en el conflicte fou una decisió política, del Govern de torn. Un altre Govern prengué una altra decisió».

Pitarch es negà a endinsar-se en aquesta qüestió afirmant que «les notícies les donen el polítics, la política la fan els polítics i els militars feim la feina que ens encomana la Constitució i la Llei orgànica de defensa nacional, a les ordres de l'autoritat corresponent».

Pel que fa al nomenament de Fulgencio Coll com a cap de la Unitat Militar d'Emergències (UME), el qualificà d'«encertadíssim» i com un «luxe» poder comptar amb ell.

Gran part de la intervenció de Pitarch se centrà a elogiar «l'extraordinària feina» que està realitzant l'agrupació balear que lidera la missió de pau espanyola a Bòsnia-Herzegovina, on juntament amb el president del Govern, Jaume Matas, i el president del Parlament, Pere Rotger, parteixen avui de visita.

El tinent general assenyalà que l'objectiu és «crear les condicions perquè el país torni a la normalitat després de la guera». Pitarch evità aventurar terminis sobre la presència militar internacional a la zona, ja que s'ha d'esperar que l'Estat es reconstrueixi.

Finalment, elogià la unitat de Balears per la seva «qualitat humana» que deixà clar que és una unitat de «Primera Divisió». Pitarch s'acomiadà dels mitjans amb unes paraules en català, que aprengué del seu pare, d'origen valencià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.