algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Els partits no tenen cap estratègia per captar el vot dels estrangers

Creuen que el col·lectiu, que arribaria als 100.000 electors, vota poc

J.T./R.G.Palma.
Els partits polítics de Balears reconeixen que no tenen cap estratègia específica per captar el vot dels estrangers. Tot i admetre la importància d'un col·lectiu que pot arribar a superar els 100.000 votants a les properes municipals, apunten que són molt pocs els que acaben votant i que, quan ho fan, no actuen de forma homogènia.

El portaveu del PP, Miquel Ramis, advertí que el seu partit aposta perquè «tot aquell que treballa i contribueix a les Illes pugui expressar la seva opinió a les urnes». A continuació aclarí que aquest dret ha de tenir la seva correspondència amb els espanyols que viuen als països d'origen dels possibles votants.

Des del PSIB, el seu secretari d'organització, Miquel Mestre, assegura que «tractam el col·lectiu d'estrangers exactament igual que a la resta de ciutadans».

«No farem res específic amb ells, però sempre potenciarem la seva participació a la vida pública», afegí Mestre.

El secretari general del PSM, Biel Vicens, reconegué que en els pobles petits la implicació dels estrangers a les municipals pot ser major, perquè s'estableix una connexió més directa amb la política. Vicens apuntà que el seu partit ha creat una secretaria d'immigració, que ja ha convocat reunions, i avançà que al proper congrés del PSM, de caire preelectoral, aquest serà un tema clau.

El dirigent d'UM, Josep Lliteres, recordà que la participació dels estrangers és molt baixa, «hi pot haver un increment però no crec que sigui important». Lliteres reconegué que el seu partit no té «cap estratègia específica» dirigida als estrangers, però UM té «un grup important» de militants nascuts a fora que hi manté més contacte.

EU-EV ja fa temps que treballa amb estrangers i els integra a les seves candidatures, explicà el portaveu de la coalició, Miquel Rosselló. El diputat afirmà que «se'ls ha de tenir en compte», sobretot en determinats municipis com Calvià o Puigpunyent, on tenen més pes.

ERC-Illes s'apropa a les associacions d'immigrants però el seu president, Joan Lladó, admet que «és molt difícil que el missatge arribi perquè els dos partits grans capitalitzen la imatge». Segons Lladó, qui ahir afilià un immigrant marroquí, els estrangers voten segons el grau d'integració i no ho fan de forma homogènia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.